Loading...

FINAL… Epopeea parcului “Recea”, din municipiul Husi, se terminã cu happy-end pentru huseni! DNA-ul a isprãvit cercetãrile si a trimis dosarul în instantã, dupã ce a constatat cã Primãria Husi nu e vinovatã, iar vina pentru costurile exagerate ale obiectivului, ar apartine exclusiv patronului firmei constructoare, Elitconstruct SRL Negresti, Bogdan Cioncu. Acesta ar fi supraevaluat materialele necesare la parcul din marginea orasului, pãgubind statul cu o sumã deloc de neglijat, de peste 550 mii lei.

Husenii din Primãrie, care au avut atributii în cadrul proiectului de realizare a parcului de la Recea, pot rãsufla usurati! DNA-ul a terminat cercetãrile si a transmis în mod oficial faptul cã functionarii Primãriei Husi au actionat “fãrã vinovãtie”, în cazul supraevaluãrii materialelor cu care s-a construit obiectivul. Concret, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, sustin cã Cioncu a fost de rea-credintã si s-a folosit de declaratii false, de documente si situatii de lucrãri care nu reflectau realitatea, pãgubind statul cu suma de 553.548 lei. Totul s-a petrecut în 2011, iar încã de atunci, în Consiliu Local (CL) Husi, a fost zarvã mare, cãci opozitia a sãrit ca arsã, când a vãzut preturile la obiectele din parc. De pildã, un tobogan valora în jur de 14.000 de euro, un copãcel ornamental sau chiar pietrisul de pe alei aveau preturi mult prea stridente. Liberalul Liviu Iacob era cel care, sedintã de sedintã, îl “tachina” pe primarul Ioan Ciupilan, cu situatia de la parcul “Recea”, subiectul devenind adesea când motiv de disputã, când de ironii politice. Iatã cã DNA-ul vine acum si spune cã echipa Primãriei Husi nu a actionat cu vinovãtie în acest caz, însã fapta, cu existenta demonstratã, a fost sãvârsitã de patronul firmei Elitconstruct, cea care a construit parcul.

Arbusti, tobogane si cosuri de gunoi supraevaluate!

Serviciul Teritorial Iasi a dispus trimiterea în judecatã, în stare de libertate, a inculpatilor: Cioncu Bogdan, la data faptei administrator al SC Elitconstruct SRL, cu privire la sãvârsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credintã de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, dacã fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene; SC Elitocstruct SRL cu privire la sãvârsirea infractiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credintã de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, dacã fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene. În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmãtoarea stare de fapt: În cursul anului 2011, în contextul realizãrii unui proiect finantat din fonduri nerambursabile, intitulat „Creare parc nou în municipiul Husi”, inculpatul Cioncu Bogdan, în calitate de administrator al SC Elitconstruct SRL Negresti, a depus la Primãria Husi, beneficiara lucrãrilor, mai multe înscrisuri inexacte (facturi, situatii de lucrãri, etc.), care atestau costuri supraevaluate ale unor materiale cu suma totalã de 553.548 lei.
Ulterior, fãrã vinovãtie, beneficiarul proiectului a prezentat documentele respective la Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului, actualmente Ministerul Dezvoltãrii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, aceste demersuri având ca rezultat obtinerea, fãrã drept, de cãtre Municipiul Husi, a sumei totale de 686.399 lei. Ministerul Dezvoltãrii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene s-a constituit parte civilã în cauzã.
În cauzã, procurorii au dispus mãsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui cu propunere de a se mentine mãsurile asiguratorii dispuse în cauzã”, au transmis procurorii DNA Iasi.

“Parcul Recea este un obiectiv executat în totalitate, un loc de care husenii se bucurã”

Primarul Ciupilan a precizat: “Ce pot sã spun, decât cã Justitia este cea în mãsurã sã stabileascã cine si cum e vinovat. Dacã cineva e vinovat, rãspunde, e firesc sã fie asa. Eu stiu cã oamenii de la Primãria Husi au explicat tot ce a fost nevoie. Oricum ar fi, rãmân la pãrerea mea cã parcul Recea este un obiectiv executat în totalitate, un loc de care husenii se bucurã, chiar dacã unii spun altceva. Parcul este benefic pentru locuitorii municipiului Husi si, foarte important, el a fost realizat în valoarea la care a fost licitat. Parcul a fost ofertat la o valoare si s-a executat în aceastã valoare. În rest, noi nu avem de unde sti ce probleme sunt în contabilitatea omului. Parcul a fost executat în întregime si este de folos locuitorilor, asta e important. Acum, celelalte aspecte vor fi stabilite de instantã, având în vedere cã dosarul a fost trimis în judecatã “, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/afaceristul-care-a-vandut-la-husi-tobogane-la-pret-de-autoturism-de-luxin-fata-instantei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.