Loading...

INCREDIBIL O femeie care detine un Market de fructe si legume, deschis în primãvarã la Bârlad, pe Bulvardul Primãverii, cu respectarea tuturor legilor în vigoare, acuzã cu subiect si predicat conducerea si functionarii DSVSA de ilegalitãti care frizeazã penalul! Sãtulã de faptul cã ea a îndeplinit o groazã de conditii, prevãzute de legile în vigoare, iar peste drum de Marketul ei, pe trotuar, douã persoane din Bârlad vând aceeasi marfã, în conditii total improprii, pe trotuar, în cãldurã, praf sau frig si ploaie, Mihaela Matei a înregistrat o convorbire telefonicã cu o functionarã de la DSVSA Vaslui, dorind sã arate lumii întregi ce se întâmplã la aceastã institutie! Ce-a putut înregistra frizeazã penalul, functionara respectivã precizând cã se stie cã acele chioscuri functioneazã ilegal, dar nu le poate desfiinta! De ce nu poate? „Este stiut si acceptat faptul cã aceste chioscuri vând în stradã, desi este ilegal, se fac cã nu vãd, dar la sesizare se poate suspenda activitatea sau sanctionarea lor din când în când (!!??).”, spune functionara DSVSA, care aratã si ce conditii trebuie cã sã vinzi legume si fructe. Conditii neîndeplinite de cele douã aprozare care vând efectiv cu legumele pe trotuar! Rãspunsul directorului DSVSA Vaslui, Mitiu Ciupilan, la sesizarea femeii este incredibil: „aveti dreptate, le-am sanctionat, pe viitor vor rãmâne în atentia noastrã!”. Si atât! Nici mãcar aparitiile în presã a nedreptãtilor si ilegalitãtilor comise, care aratã cã siguranta alimentelor care sunt vândute pe strada Gãrii din Bârlad NU este respectatã, nu îi sperie pe functionarii DSVSA Vaslui! Oare de ce?

Revenim cu o problemã foarte gravã, care se petrece în ochii bârlãdenilor de ani de zile, dar care de câteva luni este combãtutã fãrã rezultat însã de o curajoasã femeie de afaceri, Mihaela Matei, din Bârlad. Asa cum am mai precizat, coruptia si spaga fac legile în Bârlad, prin mai toate zonele comerciale! A devenit un fel de sport local, cine pãcãleste bugetul si legea cel mai mult, care are „spate” mai puternic si cum sã pãcãlesti bârlãdeanul de rând sã cumpere de la tine marfã de proastã calitate, fãrã ca nimeni sã te tragã la rãspundere. Dacã nu aveti încã idee de dimensiunile afacerilor ilegale care se fac prin Bârlad, vã oferim un exemplu recent si foarte explicit. Încã din luna aprilie am sesizat, prin Mihaela Matei, care s-a alãturat demersului nostru jurnalistic, cã pe B-dul Primãverii, în zona Gura Leului, îsi desfãsoarã de ani de zile activitatea de comert legume si fructe douã societãti, apartinând a douã întreprinzãtoare din Bârlad, fãrã ca ele sã detinã autorizatii sanitar-veterinare, fãrã sã aibã apã curentã, fãrã sã aibã conditii minim necesare cerute de lege pentru a desfãsura astfel de activitate. Tot bârlãdeanul a vãzut cum la Gura Leului, se vând legume si fructe direct de pe trotuar, marfa fiind expusã afarã în praf, în soare, iar „societatea” fiind într-un chiosc amãrât si insalubru. Dacã ani buni le-a mers celor douã femei afacerea ilegalã, fãrã sã fie deranjate de nimeni (explicabil, spaga merge, autorizatia se dã de la Primãrie, mai ales cã unui anumit inspector de acolo îi cam place spritul si atentia), de câteva luni au fãcut cunostintã cu concurenta, una serioasã si care respectã legea si vrea sã fie respectatã de toatã lumea! Dar ti-ai gãsit la Bârlad asa ceva! Dupã ce în luna aprilie a apãrut în cotidianul nostru acest aspect, semnalat, cum am zis, de Mihaela Matei, care din aprilie si pânã acum tot depune memorii peste memorii atât la Primãria Bârlad, cât si la DSVSA Vaslui, femeia de afaceri s-a apucat singurã de investigat! Ce-a iesit? Vedeti cu ochii dumneavoastrã: se închid ochii la ilegalitãti, mai ales ochii de la DSVSA Vaslui …

Înregistrare bombã!

Sãtulã de nedreptatea pe care o întâmpinã si de o concurentã neloialã a celor douã Întreprinderi Individuale, care de ani buni sunt tolerate chiar dacã încalcã legea, Mihaela Matei a sunat la DSVSA Vaslui, unde a avut o convorbire foarte interesantã cu o anumitã functionarã care rãspunde de autorizatiile sanitar-veterinare eliberate. Doamna Matei s-a prezentat ca fiind o bârlãdeancã ce vrea sã investeascã într-un spatiu comercial de legume si fructe, dar nu prea are cum sã respecte lege. Rãspunsurile functionarei sunt halucinante! „Se poate, trebuie sã treceti pe la director”!!

„M.M. – Sunt din Bârlad si as dori sã deschid un magazin aprozar de vânzare a legumelor si fructelor si as dori sã stiu ce conditii trebuie sã îndeplinesc legal.

R.M. – Da, pãi trebuie sã aveti un spatiu de depozitare, sursã de apã curentã, canalizare..

M.M – Cum adicã apã curentã? Cã acolo unde vreau eu sã deschid este la Piata Micã si nu are sursã de apã curentã. Pot sã-mi pun eu acolo un butoi, ceva, în care sã am apã? La stradã, stradal…

R.M. – La Piata Micã?? Pãi si apa unde se scurge?? Nu stiu, la noi la DSV asa se discutase, cã la cei care sunt înregistrati de când hãul si pârãul, care au deschis de mult si nu au apã curentã, cã au iesit niste reclamatii de numa numa, cã nu au apã curentã, i-am înregistrat fãrã apã curentã! Dintotdeauna s-a cerut sã aibã apã curentã, dar înainte mai închideam ochii! Mãi, îs legume si fructe, nu are ce risc sã fie?? Dar am avut niste reclamatii si o presã care a stat pe capul nostru si Autoritatea Nationalã, si fel si fel de discutii, cã nu stiu dacã pot sã mai dau voie vreunui chiosc sã se deschidã fãrã ca sã aibã apã curentã! Nu stiu dacã îmi asum! Legislatia normal prevede sã ai apã curentã, conform legislatiei europene! Ordinul 111/2008.”, a spus functionara respectivã, recunoscând cã nu se aplicã legea în cazurile celor douã chioscuri de la Gura Leului – zona Gãrii, care functioneazã deci ilegal, în timp ce Marketul deschis de Mihaela Matei, care are toate conditiile legale impuse, are parte de concurentã neloialã si ILEGALÃ!

Mai departe este si mai halucinant!

„Veniti luni la domnul director, intrati în biroul lui si îi spuneti exact despre ce este vorba. Noi am avut pe strada Gãrii douã chioscuri care vând mai mult în stradã. Datoritã presei locale si a reclamatiilor primite, pentru cã lumea nu are ce sã facã, nu prea au cumpãrãtori si se pun sã facã reclamatii! Si i-am pus sã-si tragã apã curentã si canalizare. Acum dumneavoastrã dacã vreti sã vindeti în stradã, vã asumati! Noi înregistrãm pe magazin de legume fructe si dacã vã gãsim e posibil sã luati amendã. Asa fac si cele douã chioscuri, le-am gãsit atunci în neregulã, le-am amendat. Dacã vã gãsim, vã amendãm. Dacã aveti conditii de vânzare e bine, dacã vindeti în stradã, vã asumati si luati amendã din când în când! Cu cele douã chioscuri dacã se continua si mai venea presa sã facã reclamatii nu mai stiu ce se întâmpla cu ele”, a spus functionara de la DSVSA Vaslui. „Noi, DSV-ul, vã înregistrãm pe magazin lume. Oare ce spuneti dumnoavostrã, este corect sã vindeti în stradã? Cele care vând în stradã îsi iau amenzi. Dacã vã convine… Eu nu vã pot spune cu certitudine cã vã închid, dar poate vine ordin sã vã închid. Peste tot se fac ilegalitãti. Cine nu face, sã arunce cu piatra. Cele douã magazine de la Gura Leului îsi asumã, îsi iau amenzi! Eu când le-am înregistrat, cã nu erau înregistrate, aveau marfa înãuntru”, a mai spus doamna de la DSVSA Vaslui.

Abia atunci a aflat si cine a fost la telefon: „Cum, doamnã, spuneti asa minciuni? Eu sunt Mihaela Matei, administratorul de la Marketul de legume de peste drum de cele douã chioscuri care vând ilegal! Si am vãzut când ati venit, cã erau cu marfa cu tot în stradã pe trotuar! Cum vã explicati?? V-am înregistrat tot ce ati spus si voi merge mai departe”, a spus Mihaela Matei. Rãspunsul? „Sã fiti sãnãtoasã, doamnã! Sã vã dea Dumnezeu sãnãtate!”. Mâine vom continua cu rãspusurile primite de Mihaela Matei de la directorul DSVSA Vaslui, Mitiu Ciupilan, si de la Primãria Bârlad. Va fi foarte interesant, promitem!

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/acuzatii-grave-ilegalitati-la-dsvsa-vaslui-audio

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.