Acuzații cutremurătoare la adresa a patru polițiști de la Iana și a unui jandarm: ”M-au bătut profesionist, pentru a nu lăsa urme, m-au scuipat și m-a pus să-mi cer iertare în genunchi”

0

de Mihaela NICULESCU

Loading...

Fierbere mare în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui ca urmare a unor acuzații incredibile făcute de un bărbat la adresa a patru polițiști din Iana, printre care și șeful de post al comunei, Ionuț Vrabie.

Ciprian Bleoju, în vârstă de 39 de ani, din satul Hălărești, comuna Iana, le-a relatat reporterilor Est News că a fost bătut în mod profesionist de patru polițiști și un jandarm, fără a avea nicio vină. Bătaia nu a lăsat prea multe urme, cu excepția unei vânătăi la ochi. În schimb, bărbatul s-a ales cu dureri de cap foarte mari care l-au trimis direct la spital. Ieri, acesta a fost investigat de medici de la Spitalul ”Elena Beldiman” Bârlad, iar medicul legist i-a eliberat certificat medico-legal.

Duminică, 5 noiembrie, în jurul orelor 17, Ciprian Bleoju spune că s-a trezit cu doi polițiști la poartă, în urma unei sesizări făcute la 112 prin care soacra lui anunța că i s-au furat calul și căruța, indicându-l ca autor al furtului chiar pe el. Omul spune că atât calul, cât și căruța sunt proprietatea lui. După separarea de soție, Ciprian i le dăduse cu împrumut, dar aceasta a refuzat să i le înapoieze. Bărbatul le-a găsit lăsate de izbeliște la strada principală, așa că și le-a adus acasă.

Cu toate că cei doi nu sunt despărțiți în acte, din punct de vedere legal fiind tot soț și soție, polițiștii au dat curs apelului făcut de soacră și au venit să-l ia la întrebări pe bărbat. L-a obligat să înapoieze calul și căruța chiar în acel moment.

Ciprian Bleoju le-a explicat că sunt bunurile lui și, în plus, nu are timp să meargă la soacră pentru că trebuia să ajungă la serviciu, în schimbul trei, el fiind muncitor la o fabrică de ulei din Hălărești.

Cei doi polițiști ar fi fost deranjați de vorbele bărbatului și, spune el, l-au luat la pumni drept răzbunare că fuseseră deranjați în week-end.

”La mine a venit șeful de post din Iana, Ionuț Vrabie, împreună cu un un subaltern al său, Mihai Dimitriu. Fără măcar să asculte ce am de spus, au început să mă bruscheze și apoi să mă lovească. M-au lovit peste picior, m-am dezechilibrat, am căzut, după care au început să-mi dea cu spray paralizant în ochi. Din cauză că lăcrimam și vederea îmi era încețoșată, nu am putut să intru foarte repede în mașina poliției, ceea ce i-a enervat și mai mult și au început să-mi aplice lovituri în coaste. M-au dus la postul de poliție și, imediat, m-au luat la bătaie alți doi polițiști și un jandarm aflat în încăpere. Jandarmul m-a pus să stau în genunchi și să-mi cer iertare pentru că i-am deranjat pe polițiști în week-end. Am fost scuipat în ochi și lovit în continuare. Ultima oară m-au lovit în partea stângă, sub coastă, unde am dureri și acum”, ne-a povestit Ciprian Bleoju, care nu-și poate reveni din trauma prin care a trecut.

”M-a amenințat că, atâta timp cât el va fi șef de post mă va bate la orice oră din zi și din noapte”

După corecția aplicată la postul de poliție, bărbatul a fost condus acasă de polițiști. Acolo îl aștepta soacra care, convinsă că poliția ”a rezolvat cazul”, aștepta să ia calul și căruța.

Polițiștii i-au spus lui Bleoju că, dacă nu se conformează, îl vor bate din nou, și că oricum nu se va afla nimic pentru că nu există martori.

”Vrabie era foarte roșu la față și cuprins de furie. M-a amenințat că, atâta timp cât el va fi șef de post mă va bate la orice oră din zi și din noapte”, a mai povestit Bleoju.

El susține că, pe tot parcursul bătăilor, i-a rugat pe polițiști să se oprească și le-a cerut să-l asculte și pe el, dar nu a fost băgat în seamă. Speriat și umilit, lipsit de apărare, omul a considerat că trebuie să aducă la cunoștința opiniei publice abuzurile polițiștilor din comună.

Ieri, a mers direct la Poliția municipală Bârlad unde a intrat în audiență la comisarul-șef Ionel Nane. Acesta l-a asigurat că va raporta cazul la Inspectoratul Județean de Poliție.

Reporterii Est News au solicitat detalii pe marginea acestui caz la Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui.

”Cetățeanul în cauză a depus o plângere la Poliția Bârlad. În acest caz va fi declanșată o anchetă, cazul urmând să fie declinat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad”, ne-a declarat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al ISJ.

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/11/08/acuzatii-cutremuratoare-la-adresa-patru-politisti-de-la-iana-si-unui-jandarm-m-au-batut-profesionist-pentru-nu-lasa-urme-m-au-scuipat-si-m-pus-sa-mi-cer-iertare-genunchi/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.