Față de anul trecut, numărul cazurilor de abuzuri asupra copiilor a crescut în 2017 cu 25% în județul Vaslui. Cauzele stau în consumul de alcool și violența domenstică. Numai de la începutul lunii, Direcția pentru Protecția Copilului a sesizat instanța de judecată pentru 20 de copii care necesitau protecție.

Loading...

Față de anul trecut, în 2017 numărul cazurilor semnalate de abuz asupra copiilor, neglijare sau exploatare a crescut cu 25% în județul Vaslui. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a primit semnalări, inclusiv anonime, pe care le-au analizat specialiștii săi la fața locului, iar în multe dintre situații s-a impus intervenția pentru protejarea copiilor.
„În ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a numărului de copii separați de familie pe cale de ordonanță președințială. Numai în această lună am sesizat instanța de judecată pentru 20 de copii aflați în situație de risc în familia biologică. Vorbim de familii care au fost monitorizate de instituția noastră o perioadă de timp cuprinsă între trei și șase luni, însă nu și-au ameliorat condițiile parentale de creștere și îngrijiri a copiilor. În general, cazurile care au condus la separarea copiilor de familii sunt neglijarea gravă, consumul de alcool din partea părinților și expunerea copiilor la scene de violență domenstică”, a spus Irina Cîmpianu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.
Printre localitățile din care copiii au fost scoși din familii cei mici se numără Rebricea, Rafaila, Dimitrie Cantemir, Fălciu sau Găgești.
În 2016, pentru 70 de copii instanța a dispus plasamentul în regim de urgență, cu ordonanță președințială, 125 de copii au fost scoși din familii în regim de urgență cu dispoziție, iar 328 de copii au rămas în familii, cu servicii oferite de DASPC Vaslui.
În primele luni ale acestui an, 12 copii au fost retrași din familii cu ordonanță președințială, pentru 90 de copii s-a dispus plasamentul în regim de urgență, iar alți 130 de copii au rămas în întreținerea familiilor, care sunt monitorizate de DGASPC și serviciile sociale din cadrul primăriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.