19.3 C
Vaslui
28 martie, 2024

A încălcat ordinul de protecție și s-a dus peste fosta concubină pe care a lovit-o și a înjurat-o!

1 minut ago

RĂU ȘI ÎNCĂPĂȚÂNAT… Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Bârlad, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție. Mai precis, pe 30 mai a.c., ora 08.48, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin 112, de către o femeie în vârstă de 45 de ani din municipiul Bârlad, cu privire la faptul că, în aceeași zi, fostul ei concubin ar fi pătruns, fără drept, în locuința sa și i-ar fi adresat injurii, încălcând ordinul de protecție emis împotriva sa. Procurorul de caz a instituit asupra lui măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Ordine Publică Bârlad au stabilit că, la data de 2 mai a.c., Judecătoria Bârlad a emis un ordin de protecție, pe o perioadă de 6 luni, împotriva bărbatului cercetat, acestuia fiindu-i stabilită obligația de a păstra o distanță de 100 de metri față de fosta concubină și față de locuința acesteia. Cercetările au evidențiat și că în aceeași zi, 30 mai, la ora 08.15, pe fondul consumului de alcool, bărbatul cercetat ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție și s-ar fi deplasat la locuința fostei concubine unde i-ar fi adresat acesteia cuvinte și expresii jignitoare, încălcând astfel prevederile ordinului de protecție emis împotriva sa. La data de 30 mai a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Ordine Publică Bârlad l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a instituitt măsuta controlului judiciar pentru 60 de zile.

„Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Ordine Publică Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Vă reamintim că emiterea unui ordin de protecție provizoriu presupune, pentru o periodă de 5 zile, impunerea uneia sau mai multor obligații ori interdicții față de agresor, după cum urmează: evacuarea temporară a agresorului din locuința comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate; reintegrarea victimei și, după caz, a copiilor în locuința comună; obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de membrii familiei acesteia, față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate; obligarea agresorului de a preda poliției armele deținute. Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu, conjstituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/a-incalcat-ordinul-de-protectie-si-s-a-dus-peste-fosta-concubina-pe-care-a-lovit-o-si-a-injurat-o/

Ultimă oră

Același autor