Desi a fost prins conducând nu doar bãut, ci si fãrã a poseda permis, un bãrbat din Bãcesti a scãpat fãrã o zi de închisoare, executarea pedeapsei primite, de 1 an si 10 luni, fiind amânatã, cu un termen de supraveghere de 2 ani. Costel Ibãnescu, din Bãcesti, devine astfel exponentul zicalei „greseala recunoscutã e pe jumãtate iertatã”!

Loading...

La inceputul lunii mai 2015, Costel Ibãnescu, din Bãcesti, a fost surprins in trafic conducand un autovehicul fiind sub influenta bãuturilor alcoolice. Luat la intrebãri, mare a fost mirarea politistilor sã afle cã bãrbatul nici mãcar nu poseda permis de conducere, drept pentru care i-au intocmit dosar penal pentru comiterea a douã infractiuni: conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului si conducere a unui vehicul fãrã permis de conducere. A urmat ancheta de rigoare, care insã a trenat mai bine de doi ani. Chiar cand credea cã a scãpat, Ibãnescu a fost anuntat, in luna iunie a acestui an, cã este trimis in judecatã si riscã inchisoarea. Bine sfãtuit, individul a incheiat, cateva zile mai tarziu, cu procurorii Parchetului de pe langã Judecãtoria Vaslui, un acord de recunoastere a vinovãtiei, urmand a beneficia de o reducere substantialã, cu o treime, a posibilei pedepse. Zilele trecute, Judecãtoria Vaslui a admis respectivul acord si, in consecintã, a decis condamnarea inculpatului Costel Ibãnescu la doar 1 an si 10 luni de inchisoare, cu amanarea executãrii pedepsei, si obligarea acestuia de a presta 45 de zile lucrãtoare de muncã neremuneratã in folosul comunitãtii, in cadrul Primãriei sau Scolii Generale din Bãcesti. Dacã sentinta va rãmane definitivã iar bãrbatul va respecta conditiile impuse de judecãtori, adicã nu va comite nici o altã infractiune in perioada de 2 ani de supraveghere decisã de instantã, dupã trecerea acestei perioade, condamnarea primitã nu va avea nici un efect asupra drepturilor sau cazierului condamnatului. ßPersoanei fatã de care s-a dispus amanarea aplicãrii pedepsei nu i se mai aplicã pedeapsa si nu este supusã nici unei decãderi, interdictii sau incapacitãti ce ar putea decurge din infractiunea sãvarsitã’, au anuntat judecãtorii. În caz contrar, Costel Ibãnescu riscã revocarea amanãrii si executarea pedepsei in regim de detentie.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2017/10/a-condus-beat-si-fara-permis-de-1-an-si-10-luni-de-inchisoare-cu-amanare.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.