Acesta a fost singura propunere făcută, însă în ședința precedentă, din 16 decembrie, nu a întrunit suficiente voturi „pentru”, fiind „faultat” chiar de colegii de partid. Concret, deși avea nevoie de 11 din cele 21 de voturi posibile, iar PSD are 11 consilieri, Palade a obținut numai 9 voturi „pentru”, alte 2 fiind anulate (s-au făcut semne pe buletinele de vot), în timp ce alte 7 voturi au fost „împotrivă”. Ceilalți trei consilieri nu au participat la vot.
Iar în ședința ordinară din 28 noiembrie, în lipsa unui consilier social-democrat de la ședință, negocierile făcute în sală de primarul Dumitru Boroș cu consilierii din opoziție nu au dus la niciun rezultat, așa că proiectul de hotărâre respectiv a fost retras de pe ordinea de zi.
Acum însă, în ciuda emoțiilor lui Palade, din cei 18 consilieri prezenți, doar unul nu a participat la vot (fosta viceprimăriță Ana Maria Vintilă – USR), în timp ce ceilalți 17 au votat în felul următor: 14 voturi „pentru” și 3 „împotrivă”. Acest lucru a arătat că negocierile duse înainte de ședință au avut efectul scontat. În plus, după trădarea de data trecută și evidenta mustrare făcută de către șeful lor de partid, acum social-democrații au votat la vedere. Nu numai că nu au intrat în cabina de vot pentru a-și exercita dreptul departe de ochii colegilor, ci nici măcar nu au avut un pix asupra lor, pentru a putea tăia numele candidatului de pe buletinul de vot, așa cum cerea procedura în cazul votului „împotrivă”.