Colindătorii au fost întâmpinați, în fața bradului frumos împodobit, aflat în Salonul Sfinților Români, de Părintele Patriarh Daniel, care a apreciat frumusețea cântărilor și a straielor populare și le-a oferit tuturor daruri.
La finalul momentului artistic, Părintele Patriarh a arătat că obiceiul colindului amintește de cântările de bucurie ale îngerilor prezenți la evenimentul Nașterii Domnului.
„Această corală a Sfintei Mucenițe Chiriachi este cunoscută ca fiind foarte dinamică și aduce multă bucurie părinților, copiilor, profesorilor, dar și celor pe care îi colindați, asemenea îngerilor de la Betleem care au cântat, atunci când Pruncul Iisus Sa născut: «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!» Vă dorim sărbători binecuvântate, să aveți bucurii în suflet și multă iubire de la Dumnezeu, iubire care se revarsă în Biserica Sa prin sfintele sărbători! Condacul Nașterii Domnului pe care lați cântat spune: «Fecioara astăzi pe Cel mai presus de ființă naște și pământul peștera Celui neapropiat aduce». «Cel mai presus de ființă» este o expresie foarte teologică și arată că Domnul este dincolo de toate creaturile. Totodată, pământul aduce ca dar peștera Celui neapropiat. Această expresie este, în limbajul popular, echivalentă cu «Cel inaccesibil». Dumnezeu este inaccesibil, dar devine accesibil atunci când ia chip de om prin Iisus Hristos. Dumnezeu este nevăzut, necuprins, neexprimabil, dar în Iisus Hristos Sa făcut văzut, cuprins și sa exprimat prin cuvinte, fapte și gesturi. Colindele ne spun că Dumnezeu ne iubește cu iubire părintească, arătată în Fiul Său, și dorește ca și noi să arătăm iubire smerită și milostivă celor din jur”, le-a spus Preafericitul Părinte Daniel copiilor din cadrul Grupului psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” Junior.
Copiii au fost însoțiți la Reședința Patriarhală din București și de părintele secretar eparhial Alexandru Bahnar și părintele protopop Ștefan Iulian.
De asemenea, înaintea întâlnirii cu Părintele Patriarh Daniel, copiii au colindat obștea Mănăstirii Plumbuita din București și s-au închinat la moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, aflate în Catedrala Patriarhală.