23.8 C
Vaslui
10 octombrie, 2024

PRIMA reacție a lui Nelu Tătaru, după ce a fost audiat de DNA, sub acuzația de luare de mită: „Nu am condiționat actul medical”

Publicat: 10/10/2024, 12:03

Nelu Tătaru a fost audiat, în această dimineață, de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de peste 100 de acte de luare de mită de la pacienți. Fostul ministru al Sănătății a făcut primele declarații cu privire la această situație.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că este nevinovat, referitor la acuzațiile de luare de mită, din partea procurorilor DNA.

„Nu am condiţionat niciodată actul medical”, a declarat Nelu Tătaru.

Tătaru a fost audiat de procurorii, după ce aceștia au ridicat mai multe documente de la Spitalul din Huși.

Nelu Tătaru e acuzat că ar fi pretins de la pacienți sume mici peste 100 de acte materiale. Potrivit surselor judiciare, la dosar au fost atașate filmulețe care probează faptele. Printre bunurile încasate de Tătaru se aflau și sacoșe cu produse alimentare: găini, ouă etc.

Fostul ministru al Sănătății, actualul, președinte PNL Vaslui, este cap de listă pentru Camera Deputaţilor la alegerile din luna decembrie.

„La alegerile parlamentare ne dorim să menţinem cel puţin scorul obţinut la locale. Ştim că niciun scrutin nu seamănă cu altul. De exemplu, în anul 2020 la locale am obţinut 35,5%, iar în decurs de câteva luni am ajuns la un rezultat de 21,7% la alegerile generale. Ne vom mobiliza astfel încât să obţinem un rezultat bun”, spunea Tătaru la începutul lunii septembrie, citat de Agerpres.

Cu doar câteva zile înainte de a fi ridicat de procurorii DNA, pentru luare de mită de la pacienți, Nelu Tătaru a publicat o postare pe Facebook, în care a declarat că meseria de medic nu este motivată de bani, ci de posibilitatea de a face bine oamenilor. La puțin timp după acuzațiile de luare de mită, , Nelu Tătaru a șters postarea respectivă de pe contul său oficial.

FOTO: Facebook

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3.

A evoluat

Loading …

Urmărește Gândul.ro pe

Antena 3

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

10 Oct, 13:07

Știri externe –

10 Oct, 13:00

Marius Tucă Show –

Ultima oră

10 Oct, 12:59

Știri –

10 Oct, 12:29

10 Oct, 12:22

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/prima-reactie-a-lui-nelu-tataru-dupa-ce-a-fost-audiat-de-dna-sub-acuzatia-de-luare-de-mita-20325598

Ultimă oră

Același autor