23.8 C
Vaslui
10 octombrie, 2024

Nelu Tătaru a fost demis de la șefia PNL Vaslui și scos de pe listele pentru parlamentare. Ciucă: „Nu are cum să mai rămână candidat”

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost demis de la conducerea PNL Vaslui, prin decizia Birolui Politic Naţional al partidului, la propunerea preşedintelui Nicolae Ciucă. De asemenea, liberalii au decis că Nelu Tătaru nu va mai candida la alegerile parlamentare.

ACTUALIZARE 11:45 „Nu este nicio problemă, o să vedem, eu consider că sunt nevinovat”, a declarat Nelu Tătaru, după audierea la DNA, întrebat ce crede despre faptul că liberalii l-au demis de la șefia PNL Vaslui.

ACTUALIZARE 10:03 Nicolae Ciucă a anunţat, joi, la finaliul şedinţei Birolui Politic al PNL că a propus ca Nelu Tătaru să fie eliberat din funcţia de preşedinte al PNL Vaslui.

„La propunerea mea a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a menţiomat că interimar va fi la Vaslui Varujan Vosganian.

„Nu are cum să mai rămână candidat”, a adăugat preşedintele PNL, referindu-se la Nelu Tătaru, care urma să deschidă lista PNL pentru Camera Deputaţilor.

„Este o situaţie care îl afectează pe cel care trebuie să răspundă de faptele sale”, a adăugat liderul PNL”, a adăugat liderul PNL.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că în şedinţa Biroului Politic Naţional se va discuta despre situaţia fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, iar ulterior vor fi anunţate măsurile.

„Ca de fiecare dată PNL va respecta prevederile statutului şi va lua măsuri în consecinţă. Avem şedinţa BPN acum şi vom anunţa măsurile imediat după ce se termină”, a spus Ciucă înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, care are loc la Parlament.

Întrebat dacă îi va recomanda lui Nelu Tătaru să se retragă, el a răspuns: „Vom lua măsuri în BPN, acum”.

, fiind acuzat că ar fi luat mită de la pacienți sau de la rudele lor de cel puțin 100 de ori. Procurorii au ridicat documente de la Spitalul Municipal Huşi, unde lucrează Tătaru.

Nelu Tătaru a fost numit ministru al Sănătății în 26 martie 2020 funcție pe care a ocupat-o până în data de 23 decembrie 2020.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/nelu-tataru-a-fost-demis-de-la-sefia-pnl-vaslui-si-scos-de-pe-listele-pentru-parlamentare-ciuca-nu-are-cum-sa-mai-ramana-candidat-2962827

Ultimă oră

Același autor