60 de elevi, din trei comune din județ, au fost instruiți, în tabăra de la Poiana Căprioarei, de către polițiștii de prevenire cum să se ferească să nu devină infractori sau victime ale unor infracțiuni.

Loading...

Nu mai puțin de 60 de elevi, majoritatea din comuna Codăești, au fost instruiți, joi, de către polițiștii de prevenire despre modul cum să se ferească să nu devină infractori sau victime ale unor infracțiuni. Pe lângă cei 35 de liceeni membri ai unei Asociații ”Phoenix” Codăești, la acțiunea organizată în tabăra de la Poiana Căprioarei au participat și copii din comunele Pungești și Tăcuta, prinși într-un program social al primăriilor din cele două primării.

Activitatea este una de prevenire a delicvenței juvenile și victimizării minorilor, prin care transmitem mesajul polițiștilor vasluieni către copii să respecte recomandările acestora astfel încât să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni. Prevenirea delicvenței juvenile a victimizării minorilor reprezintă o prioritate a Poliției Române, motiv pentru care ne întâlnim frecvent cu elevii pentru a le insufla promovarea și respectarea legilor”, ne-a declarat comisar șef de poliție Ioan Macovei, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității a Poliției Județene Vaslui.

Polițiștii IPJ Vaslui au îndrumat elevii să facă alegeri sănătoase în viață, la alternative de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv. Elevii au aflat și aspecte privind răspunderea penală a minorilor, rolul anturajului în viața unui tânăr și pericolele prin care pot trece în urma alegerilor făcute sub presiunea grupului de prieteni.

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/08/11/60-de-elevi-au-fost-instruiti-de-politistii-de-prevenire-cum-sa-se-fereasca-sa-nu-devina-infractori-sau-victime-ale-unor-infractiuni/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.