fbpx
16.2 C
Vaslui
miercuri, 28 septembrie, 2022

40 de elevi vasluieni vor face performanță în matematică, în cadrul unei tabere de vară

De către

Loading...

18 august 2022

În perioada 19 – 26 august, la Huși, se va desfășura prima activitate din cadrul proiectului „Performanță în matematica vasluiană”, și anume TABĂRA DE VARĂ PENTRU PREGĂTIREA ELEVILOR CAPABILI DE PERFORMANŢĂ ÎN MATEMATICĂ.

Echipa de profesori este alcătuită din profesori de la școlile din județ (Talașman Adrian, Iacob Manuela, Balan Doru, Opaiț Maximilian, Solomon Niculai, Ailioaei Victor, Flueraș Gheorghe, Micu Elena, Brașoveanu Valeriu, Nemțanu Marius, Obreja Mirela, Tamaș Daniela, Țiplea Sorin, Rotaru Maricel, Cărăușu Cătălin) și profesori de renume ca doamna profesor Adina Ciomaga, de la Universitatea Sorbona, precum și Artur Bălăucă și Marius Perianu, din cadrul Societății de Științe Matematice.

Această echipă dorește să mai contribuie cu o cărămidă prețioasă în dezvoltarea abilităților logico-matematice ale celor 40 de elevi de gimnaziu și liceu pasionați de acest domeniu fascinant, selectați pentru tabără.

Activitățile propuse în timpul taberei sunt inovative, îmbinându-se aspectele teoretice ale matematicii cu dezvoltarea personală, competițiile matematice și activitățile sportive. Organizatorii aleg și altfel de activități pe lângă cele de pregătire specifică la matematică pentru că se dorește ca zilele petrecute în tabără să se transforme în amintiri minunate pentru cei care dovedesc în această perioadă potențialul de olimpici naționali și internaționali. În același timp, un elev fericit este acela care știe să jongleze atât cu rigoarea matematică, dar și cu inspirația specifică domeniului ludicului uman. În acest sens, se menționează faptul că în prima parte a zilei, gazda activităților va fi Colegiul Național „Cuza Vodă”, urmând ca după-amiezile să fie petrecute la Cantoanele Silvice Șișcani-Hoceni și Tătărăni, unde se vor descoperi frumusețile matematice din natură și unde va avea loc și competiția „Matematica în iarbă”.

Tabăra este gratuită pentru elevi și pentru cadrele didactice prezente, toate costurile financiare fiind acoperite de SC Radical Grup Vaslui.

Organizatorii principali ai acestui proiect menit să dea un suflu nou activității matematice din județul Vaslui sunt președintele SSMR Vaslui, prof. Talașman Adrian și directorul Colegiului Național „Cuza Vodă”, prof. Iacob Manuela, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/08/40-de-elevi-vasluieni-vor-face-performanta-in-matematica-in-cadrul-unei-tabere-de-vara/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri