Festival de folclor pentru deținuți, la Muzeul Satului; Șeful ANP: În penitenciare sunt activități ce trebuie scoase la lumină

0

Persoane private de libertate din treisprezece unități din sistemul penitenciar au participat vineri, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, la a treia ediție a Festivalului național de folclor pentru deținuți.

Loading...

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Potrivit ANP, Penitenciarul Bacău, Penitenciarul București Jilava, Penitenciarul București Rahova, Penitenciarul Focșani, Penitenciarul Galați, Penitenciarul Găești, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul Mioveni, Penitenciarul Ploiești, Penitenciarul Ploiești Târgșoru Nou, Penitenciarul Tulcea, Penitenciarul Vaslui și Centrul Educativ Târgu Ocna au participat la cele trei secțiuni ale festivalului: dansuri tradiționale românești, muzică populară și expoziție de artizanat.

Cinci penitenciare și un centru educativ au fost implicate în susținerea momentelor artistice de muzică și dans, iar nouă unități au fost prezente cu obiecte tradiționale confecționate de deținuți în cadrul atelierelor ocupaționale.

La manifestare au luat parte aproximativ 70 de persoane private de libertate, coordonate de reprezentanți ai personalului de reintegrare socială sau de colaboratori din comunitate.

La eveniment a fost prezent și ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a spus că spectacolul a fost unul foarte reușit. De asemenea, Toader a vizitat și expoziția de artizanat.

Printre lucrările realizate de deținuți care au putut fi admirate de vizitatori s-au numărat tablouri, desene în creion, icoane, sculpturi și brățări.

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrică, a menționat că festivalul este important și din perspectiva reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.

„Venim și arătăm că în penitenciare există viață, activități care trebuie scoase la lumină și, totodată, venim și arătăm că putem pune bazele necesare unei reintegrări sustenabile a deținuților după perioada de detenție”, a declarat Dobrică.

Directorul general al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Paula Popoiu, speră că aceia pentru care s-a pregătit acest festival să fie viitorii colaboratori ai instituției, în calitate de meșteri, după ispășirea pedepselor.

Festivalul a fost organizat de ANP, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

AGERPRES/(A, AS — autor: Iulia Carciog, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: http://agerpres.ro/social/2017/09/08/festival-de-folclor-pentru-detinuti-la-muzeul-satului-seful-anp-in-penitenciare-sunt-activitati-ce-trebuie-scoase-la-lumina-16-52-51

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.