fbpx
-0.9 C
Vaslui
vineri, 3 decembrie, 2021

Detenţie pe viaţă pentru recidivistul care a ucis doi soţi ca să le fure averea. Sfidarea de la proces

22 noiembrie 2021, 12:58

Loading...

Un tânăr de 24 de ani a ucis cu premeditare doi bătrâni, de 82 şi 86 de ani, iar ca să inducă în eroare anchetatorii a pus un cuţit în mână uneia dintre victime. Nu a recunoscut niciodată faptele, iar în timpul judecăţii a zâmbit în timp ce procurorul prezenta detaliile şocante ale crimelor sale.

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv pe Gheorghe Creţu (24 ani), un infractor cu numeroase condamnări la activ, la închisoare pe viaţă pentru omor calificat şi 12 ani de închisoare pentru tâlhărie. Pedepsele au fost contopite, iar judecătorii i-au aplicat cea mai grea pedeapsă: închisoarea pe viaţă.

Gheorghe Creţu a fost obligat să plătească câte 200.000 de lei daune morale fiului şi fiicei victimelor, respectiv 15.000 de lei daune materiale. Hotărârea instanţei a fost pronunţată pe 11 noiembrie.

Bărbatul a fost găsit vinovat de jefuirea şi uciderea soţilor Elena (82 de ani) şi Nicolae Coşer (86 de ani), o familie înstărită din localitatea vasluiană Zorleni. Cei doi bătrâni au fost găsiţi măcelăriţi chiar de către menajera lor pe 22 august 2019. Întreaga casă era răvăşită, iar victimele au fost găsite în curte, respectiv în holul casei.

Atacatorul le-a furat agoniseala de-o viaţă, respectiv 15.000 de lei, precum şi ceasurile şi bijuteriile. A aşezat în mâna bătrânei un cuţit, ca să îi facă să creadă pe anchetatori că şi-a ucis soţul, apoi s-a sinucis.

„Faptele sunt de o cruzime deosebită. Victimele, oameni gospodari, nu meritau un astfel de sfârşit. Având în vedere perseverenţa infracţională a inculpatului, multitudinea loviturilor aplicate, vârsta victimelor- persoane de peste 80 de ani, lipsite de apărare, modul de acţiune- folosirea mănuşilor, a cuţitului pus în mâna victimei de sex feminin, (o persoană cu mulptiple afecţiuni medicale, care se deplasa cu dificultate) pentru a induce în eroare organele de cercetare penală, faptul că inculpatul nu a recunoscut şi nu a regretat faptele comise, ne îndreptăţesc să solicităm detenţiunea pe viaţă, este singura pedeapsă potrivită”, susţinea procurorul Ingrid Botezatu în faţa judecătorilor Tribunalului Vaslui înainte ca prima instanţă să îl condamne la închisoare pe viaţă pe Gheorghe Creţu.

„Este vorba de cinism şi de sfidare”

Şi avocatul copiilor victimelor a susţinut punctul de vedere al Parchetului, ţinând să sublinieze că Gheorghe Creţu a luat viaţa a doi oameni nevinovaţi ca să le fure agoniseală de o viaţă.

”A fost o moarte de un cinism dus dincolo de limita patologică. Nu există o altă pedeapsă care să poată compensa fapta comisă. În această cauză este vorba de cinism şi de sfidare. Uitaţi, inculpatul şi acum ne priveşte zâmbind. Este o durere pentru familie să îl vadă pe inculpat zâmbind în cameră. Aceşti copii au făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru a asigura părinţilor lor o bătrâneţe liniştită, le-au asigurat geamurile la casă cu gratii, au montat senzori, le-au angajat o menajeră, îi sunau în fiecare zi. Pierderea lor într-o manieră atât de brutală a produs o suferinţă peste care nu au reuşit să treacă nici în prezent”, a precizat, la rândul său, avocatul Roxana Hâj, care i-a reprezentat pe fiica şi fiul celor două victime.

Soţii Coşer FOTO arhiva familiei

Denunţat de un taximetrist

Anchetatorii au stabilit şi modul în care bărbatul de 24 de ani a comis crimele. Nicolae Coşer a fost ucis în curtea casei sale. Elena Coşer, care se deplasa cu dificultate după ce suferise un atac vascular cerebral, a ieşit în holul casei după ce a auzit zgomote în curte, iar soţul nu se mai întorcea. Acolo, a fost prinsă şi lovită cu cruzime.

După comiterea crimelor, Creţu s-a deplasat la Bârlad, de unde a luat un taxi, căruia i-a solicitat să îl transporte până la Iaşi. În timpul deplasării, tânărul i-a cerut taximetristului să îi deschidă geamul de la portiera, moment în care a aruncat pe geam spray-ul paralizant pe care îl avea asupra sa.

Ulterior, i-a solicitat să oprească în apropierea unui tomberon, unde a aruncat hanoracul pe care îl avea asupra sa. În timpul deplasării spre Iaşi, pe raza municipiului Vaslui, criminalul i-a cerut taximetristului să oprească din nou în apropierea unui tomberon, unde a aruncat un rucsac, apoi să îl ducă la un magazin de papuci. Au oprit la bazarul din oraş, de unde Creţu şi-a cumpărat o pereche de pantofi sport noi, aruncându-i pe cel cu care era încălţat.

Când s-a întors acasă, taximetristul i-a spus soţiei că a efectuat o cursă la Iaşi şi că a avut un client ciudat, care a aruncat diverse obiecte la gunoi şi când i-a solicitat informaţii, i-a spus că a făcut puşcărie şi vrea să scape de lucruri. Atunci, soţia i-a relatat că a văzut pe internet că doi bătrâni au fost ucişi.

Taximetristul a alertat imediat autorităţile, povestindu-le despre ciudatul său client. Gheorghe Creţu a fost prins de poliţişti într-un hotel din Iaşi, având asupra sa banii soţilor Coşer, bijuteriile şi ceasurile pe care copiii le oferiseră cadou cu diverse ocazii.

Eliberat în baza recursului compensatoriu

Gheorghe Creţu nu a recunoscut faptele şi nu a arătat niciun moment că ar regreta ce făcuse. La finalul procesului, când preşedintele completului de judecată l-a întrebat de ce suma de bani (15.000 de lei) sustrasă din locuinţa bătrânilor, respectiv ceasurile şi bijuteriile acestora, se aflau asupra sa, într-o cameră de hotel din Iaşi, bărbatul s-a încurcat în explicaţii.

Creţu a refuzat şi testarea poligraf, deşi iniţial îşi dăduse acordul. Întreaga sa apărare a fost bazată în aruncarea vinei pe un alt tânăr, martor în dosar, care a stat la pândă cât el a acţionat în casa soţilor Coşer. Condamnat pentru mai multe tâlhării, Gheorghe Creţu ieşise din închisoare în martie 2019, după ce a obţinuse o reducere a pedepsei cu 282 de zile, în baza recursului compensatoriu.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/detentie-viata-recidivistul-ucis-doisoti-fure-averea-sfidarea-proces-1_619b72f25163ec4271d2c94c/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Robo Știri