fbpx
7.4 C
Vaslui
luni, 18 octombrie, 2021

Caz aiuritor la Vaslui. Cadavrul unei femei, suspectă de infectare cu SARS-CoV-2, sigilat în propria casă de Poliţie

26 septembrie 2021, 14:01

Loading...

O familie îndurerată din Vaslui aşteaptă de mai bine de 12 ore ca un medic să constate decesul unei rude. Trupul neînsufleţit al persoanei în cauză, o femeie, a fost lăsat în propria locuinţă, într-o cameră sigilată de Poliţie, pentru că se bănuieşte că a murit de COVID.

O familie din Vaslui a fost pusă de autorităţi într-o situaţie absurdă. Rudele unei femei decedate, suspectă de infectare cu SARS-CoV-2, nu o pot transporta la Serviciul de Medicină Legală pentru că Poliţia i-a sigilat casa, în lipsa unui medic care să constate decesul.

“Mama a aflat la începutul săptămânii că are COVID-19. A fost o zi la spital apoi s-a întors acasă, cu un tratament pe care trebuia să îl urmeze. Şi ea, şi o vecină de-a noastră au suferit atacuri de panică atunci când au aflat că testele au ieşit pozitive. Vecinei noastre i-au făcut trei teste până să o confirme cu COVID-19, primul a ieşit negativ, al doilea neconcludent, abia al treilea a ieşit pozitiv. S-au întors acasă cu câte o sacoşă de medicamente. Multe dintre acele medicamente erau puse în nişte flacoane pe care nu scria nimic. Noi nu ştim ce pastile a luat mama, doar i s-a spus că trebuie luate. Sâmbătă noaptea, mama a decedat. Am sunat la 112, a venit un poliţist care a sigilat camera cu mama înăuntru pentru că se bănuieşte că a murit de COVID-19. De 12 ore noi stăm cu mama moartă în casă, fără a putea intra la ea, să o vedem. Ni s-a spus că trebuie să aşteptăm un medic de la Iaşi, ca el să decidă cauza morţii. E incredibil ce ni se întâmplă. Ne-au spus că dacă vom intra în cameră la ea, va trebui să stăm 14 zile în izolare. Acum plângem pe lângă pereţii casei, fără a o putea vedea pe mama. Ea zace într-o cameră sigilată, iar noi aşteptăm medicul, care nu ştim când va veni”, a declarat fiul femeii, în această dimineaţă, pentru

Decesul, constatat din cabinet de un medic de familie

După câteva minute, la locuinţa bărbatului s-a deplasat un poliţist, care a dat familiei îndoliate numărul de telefon al lui „Ionuţ de la morgă”. Acesta ar trebui să vină să ridice cadavrul, să-l transporte la spital, de unde, cel mai probabil, îl va returna familiei într-un sac sigilat pentru a fi îngropat cât mai repede.

„Până la urmă, poliţistul ne-a spus că nu va mai veni niciun medic de la Iaşi, pentru că a sunat el medicul de familie, care va ajunge în jurul orei 10 în oraş. Ni s-a comunicat să ne ducem noi la cabinet la el, pentru a ridica certificatul de deces. Am solicitat să se facă autopsie, pentru a afla dacă mama a murit de COVID-19 sau din alte cauze, dar nu se poate. Poliţistul ne-a zis că trebuie să facem o solicitare scrisă către spitalul din Bârlad, pentru că acolo e centru COVID-19. Aşadar, decesul mamei va fi constat de medicul de familie, din cabinetul lui. Încă o persoană decedată de COVID-19 bifată de autorităţile sanitare, despre care nimeni nu are certitudinea că a fost răpusă de acest virus. Stăm cu mama moartă într-o cameră sigilată pentru că timp de 12 ore nu s-a găsit un medic care să completeze un certificat de deces, iar atunci când în sfârşit s-a găsit, nici măcar nu vine la faţa locului, ci tot noi suntem trimişi la cabinet. Dacă asta nu e bătaie de joc, nu ştiu ce mai e”, susţine fiul femeii decedate.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/caz-aiuritor-vaslui-cadavrul-femei-suspecta-deinfectare-sars-cov-2-sigilat-propria-casa-politie-1_615051825163ec4271a802eb/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Robo Știri