fbpx
16 C
Vaslui
joi, 6 mai, 2021

Kaufland, Dedeman și Carrefour devin realitate la Bârlad: a început construcția lor! (FOTO)

20 aprilie 2021

Loading...

VESTE BUNĂ… De pe 14 aprilie când s-a semnat Autorizația de construcție, au și început lucrările la cel mai mare centru comercial din localitate: Retail Park Bârlad. Primarul Dumitru Boroș a avansat în conferința de presă susținută online pe 20 aprilie, ca termen de deschidere a acesatui Centru Comercial „Value Center”, 1 Decembrie anul acesta. De menționat că, odată cu eliberarea autorizației de construire investitorii și-au obținut de la Primăria Bârlad și certificatul de urbanism necesar continuării celorlalte lucrări.

Investiția a demarat imediat după ce a fost eliberată autorizația de construire. Dupmcum se știe, în zona de nord a municipiului, pe locul unor foste hale ale SC Rulmenți SA (Mașini Unelte și Scule – MUS), se vor ridica un Retail park (Ddeman și Carrefour) și un hipermarket (Kaufland), suprafața totală desfășurată pe care se va construi fiind de circa 9 hectare.

„Probabil este cea mai mare investiție a mediului privat din Bârlad, din ultimele decenii. În ce ne privește, am susținut demeresurile investitorului întrucât deschiderea retail park-ului și a hipermarket-ului vor crea foarte multe locuri de muncă, care vor fi fiscalizate și, în plus, municipiul va beneficia și de taxele și impozitele aferente. Din câte am discutat cu cei care în această fază au demarat lucrările de amenajare a investiției, se estimează ca până la finele acestui an noul centru comercial să fie deschis publicului. Important este că această investiție va polariza toată zona municipiului Bârlad și va veni în întâmpinarea nevoilor a peste 200.000 de oameni din toată partea de sud a județului, dar și a celor din mai multe comune din județele învecinate Galați sau Bacău, aflate mai aproape de localitatea noastră”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Ce prevede PUZ-ul pentru Value Center, cum se va numi MALL-ul din Bârlad

Menționăm că în clădirea A va fi amenajat retailer-ul Carrefour, iar în clădirea B – magazinul Dedeman. După cum a scris presa națională în mai 2020, complexul comercial „Bârlad Value Centre” va fi cel mai mare proiect de retail din oraș. Investiția se ridică la peste 19 milioane de euro și prevede amenajarea primului hypermarket Carrefour din județ, completat de magazinul de bricolaj Dedeman, la care se adaugă 12 spații comerciale închiriate (magazine, cafenele, baruri, restaurante, etc.) și 880 de locuri de parcare.

În ceea ce privește hypermarketul Kaufland, așteptat de asemenea de bârlădeni, acesta va fi amenajat pe un teren alăturat celui pe care va fi construit complexul „Bârlad Value Centre”. și acest proiect prevede, pe lângă hypermarket-ul propriu-zis și parcarea aferentă, și amenajarea unui container ce va servi drept bufet pentru angajați și clienți, o boxă de reciclare, un post trafo, un bazin de rezervă în caz de incendiu, spații verzi, drumuri și trotuare, accese pietonale și rutiere etc.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/kaufland-dedeman-si-carrefour-devin-realitate-la-barlad-a-inceput-constructia-lor-foto/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,842FaniÎmi place
234CititoriConectați-vă

Robo Știri