fbpx
2.6 C
Vaslui
vineri, 22 ianuarie, 2021

Sindicaliştii Sanitas Vaslui au pichetat Prefectura: „Respectaţi Sănătatea!”

12 ianuarie 2021, 15:08

Loading...

Astăzi, între orele 12.00 şi 13.00, sindicaliştii SANITAS din judeţul Vaslui au pichetat Instituţia Prefectului în semn de protest faţă de decizia guvernanţilor de a îngheţa salariilor din sistemul public pentru anul 2021.

Câteva zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, în faţa Prefecturii, acţiunea de protest fiind organizată cu respectarea măsurilor de protecţie.

„Sindicaliştii au purtat pancarte cu mesaje precum: „Suntem o echipă, trataţi-ne ca atare”, „Epuizaţi”,”Respectaţi Sănătatea!”, „Guvern mincinos” sau „Unde-i lege, nu-i tocmeală”. Chiar dacă contextul epidemiologic nu a fost unul favorabil exprimărilor vocale, sindicaliştii şi-au făcut simţită prezenţa în zonă cu ajutorul moriştilor.

O delegaţie a Sindicatului SANITAS Vaslui s-a întâlnit cu prefectul judeţului, Mircea Gologan, căruia i-au înmânat un memoriu în care erau prezentate nemulţumirile.

”Oamenii s-au manifestat paşnic, cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2, nu au fost înregistrate incidente. M-am întâlnit cu trei dintre reprezentanţii sindicatului care mi-au înaintat un memoriu. Vom înainta acest memoriu Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne şi preşedintelui Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor”, a precizat prefectul Mircea Gologan.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor SANITAS sunt: aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată şi acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.

„Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni. În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, întrunit astăzi, 5 ianuarie 2021, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, a analizat situaţia creată de apariţia OUG nr. 226/2020 şi a decis organizarea în următoarea perioadă a unei serii de acţiuni pentru susţinerea următoarelor revendicări: aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială”, se menţionează într-un comunicat emis, săptămâna trecută, de Federaţia SANITAS.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/sindicalistii-sanitas-vaslui-pichetat-prefectura-respectati-sanatatea-1_5ffd6c7d5163ec4271dcd673/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,683FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri