fbpx
-14.6 C
Vaslui
marți, 19 ianuarie, 2021

Vernisaj: „MEMORIA SPIRITULUI”, la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

J oi, 26 noiembrie, la ora 12:00 , Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui , alături de Consiliul Județean Vaslui și filiala Iași a Uniunii Artiștilor Plastici, invită vasluienii la vernisajul Expoziției de pictură „MEMORIA SPIRITULUI” a artistului plastic IOAN VÎNĂU. Evenimentul va avea loc în Sala „Arta” a muzeului vasluian.

Loading...

Expoziția cuprinde 60 de lucrări de pictură și grafică și întrunește cele mai reprezentative creații ale artistului ieșean, realizate într-o notă personală. Abordând, în egală măsură, natura statică, peisajul, dar – mai ales – compoziția, IOAN VÎNĂU utilizează o tematică și o paletă coloristică variată, ca pe o rezolvare compozițională și estetică a spațiului plastic, reușind să cizeleze asperitățile pastei picturale, accentuând chiar trăsăturile viguroase de pensulă ce marchează centrul de interes al fiecărei creații.

Expoziția va fi prezentată de dr. Ramona Maria Mocanu – director al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, de criticul de artă și scriitorul Grigore Ilisei – Iași (prezentare online) și de muzeografii Laurențiu Chiriac și Marian Antoniu

Expoziția va fi deschisă la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, în perioada 26 noiembrie 2020 – 20 ianuarie 2021.

Sursa: http://www.ziaruldevaslui.ro/vernisaj-memoria-spiritului-la-muzeul-judetean-stefan-cel-mare-vaslui/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,683FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri