fbpx
5 C
Vaslui
luni, 25 ianuarie, 2021

Cristian Popescu Piedone, aşteptat în instanţă pentru un nou termen în Dosarul Colectiv. Curtea de Apel Bucureşti continuă audierile inculpaţilor

25 noiembrie 2020

Loading...

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone este aşteptat miercuri, ora 14:00, la Curtea de Apel Bucureşti, alături de ceilalţi inculpaţi condamnaţi în primă instanţă în Dosarul Colectiv. Instanţa continuă dezbaterile, miercuri, începând cu ora 14.00 în procesul tragediei din 31 octombrie 2015, în urma căreia 65 de persoane au murit, iar alte câteva sute au fost grav rănite.

Pe data de 30 septembrie, un complet format din judecătorii Adina Pretoria Dumitrache şi Andrei Viorel Iuga de la Curtea de Apel i-a întrebat pe fiecare inculpat în parte dacă doreşte să dea declaraţii în faza de apel. „Cunoaşteţi drepturile dumneavoastră, aveţi dreptul să daţi o declaraţie, pe care o putem folosi atât în favoarea, cât şi împotriva dumneavoastă”, le-a pus în vedere preşedintelle completului de judecată, magistratul Adina Pretoria Dumitrache.

Unul dintre foştii patroni ai clubului, George Anastasescu, i-a răspuns judecătoarei că el ar vrea să dea o declaraţie, însă „nu la acest moment”.

„Nu există la acest moment. Da sau nu”, a fost replica tăioasă a judecătoarei.

„Atunci, nu”, s-a hotărât George Anastaescu.

Judecătoarea le-a explicat inculpaţolor că au dreptul legal să dea declaraţii în apel însă, după ce s-au prevalat de dreptul la tăcere, îşi vor putea spune punctul devedere doar după ce vor formula o cerere în acest sens. La acestă strategie de apărare au apelat, atunci, şi Cristian Popescu Piedone, precum şi alţi cinci inculpaţi în dosar.

Costin Mincu, unul dintre foştii patroni ai clubului Colectiv, a fost de acord să dea declaraţii şi a fost audiat la termenul respectiv. Condamnări grele pe fond Pe data de 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a pronunţat sentinţa în dosarul Colectiv, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone fiind condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru club. Totodată, Tribunalul a decis condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – la câte 11 ani şi 8 luni închisoare, pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Daniela Niţă – patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists – a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv 10 ani. De asemenea, Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Citeste mai mult:

Sursa: http://vremeanoua.ro/cristian-popescu-piedone-asteptat-in-instanta-pentru-un-nou-termen-in-dosarul-colectiv-curtea-de-apel-bucuresti-continua-audierile-inculpatilor/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,683FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri