fbpx
5 C
Vaslui
vineri, 22 ianuarie, 2021

Burse oferite de Episcopia Huşilor pentru elevii şi studenţii merituoşi

25 noiembrie 2020, 22:29

Loading...

Episcopia Huşilor derulează din acest an un nou programul de burse pentru elevi de liceu şi studenţi, prin care se încurajează studiul şi performanţele educaţionale.

Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Ignatie, a iniţiat în această toamnă un programul de burse pentru elevi şi studenţi cu rezultate şcolare deosebite dar cu situaţii materiale şi familiale delicate.

Bursele poartă numele Episcopul Ioachim Mareş, cel prin care Eparhia Huşilor a fost reactivată în anul 1996. Este un omagiu adus moştenirii spirituale, culturale şi edilitare lăsate tuturor credincioşilor din judeţul Vaslui, au anunţat reprezentanţii Episcopiei.

Pentru anul şcolar 2020-2021, Centrul Eparhial Huşi a scos la concurs zece burse pentru elevii de liceu, a câte 300 lei/lunar, şi cinci burse pentru studenţi, a câte 500 lei/lunar, pe parcursul întregului an de studiu.

Principalele condiţii pentru obţinerea unei burse oferite de Episcopia Huşilor sunt: media de absolvire a anului de studiu- cel puţin 8,50, iar venitul mediu net pe membru de familie să nu fie mai mare de 700 de lei. În cazul studenţilor aflaţi în primul an, media de admitere trebuie să fie cel puţin 9.00, în timp ce pentru elevii din primul an de liceu, media de admitere nu trebuie să fie mai mică de 8.50. Beneficiază de punctaje suplimentare, elevii şi studenţii care sunt orfani, au părinţii divorţaţi sau plecaţi în străinătate, precum şi cei implicaţi în activităţi de voluntariat.

La prima selecţie organizată de Episcopia Huşilor s-au înscris 49 de candidaţi, iar astăzi au fost anunţaţi cei 15 câştigători. Printre aceştia, doi studenţi la Medicină, doi studenţi la Asistenţă Socială şi un student la Teologie. În cazul liceenilor, trei sunt elevi la Liceul Pedagogic din Bârlad, doi la Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui, doi de la Liceul Tehnologic Zorleni şi câte unul de la Colegiul ”Gh. R. Codreanu” Bârlad, Liceul ”Ştefan Procopiu” Vaslui, respectiv liceul din Puieşti.

Bursele ”Episcop Ioachim Mareş” se alătură celorlalte programe de burse sociale sau de studiu derulate de Episcopia Huşilor: „Braţele Părinteşti” (100 de beneficiari, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei), „Axios” (20 de beneficiari, în parteneriat cu Asociaţiile NEPSIS şi AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale) şi „Sfântul Ioan Evanghelistul” (în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie), prin intermediul cărora se acordă sprijin elevilor celor aflaţi în risc de abandon şcolar, cât şi a celor care au rezultate educaţionale deosebite.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/burse-oferite-episcopia-husilor-elevii-studentii-merituosi-1_5fbeaa5e5163ec42713df701/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,683FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri