fbpx
7.8 C
Vaslui
sâmbătă, 5 decembrie, 2020

Comunicat de presă – IPJ Vaslui

2020-11-19 17:55:24

ACŢIUNI DE PREVENIRE ŞI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-CoV-2, ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEŢUL VASLUI

Peste 690 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au acţionat în ultimele 72 de ore, la nivel judeţean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei Covid-19.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui, cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică şi al Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost derulate 32 de misiuni specifice şi acţiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţele, târgurile, restaurantele şi terasele, precum şi mijloacele destinate transportului de persoane.

În cadrul acţiunilor de control, au fost verificate peste 125 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate, peste 225 de mijloace de transport persoane (dintre care 150 destinate transportului în comun de persoane) şi au fost legitimate peste 2.120 de persoane.

Echipele de control au depistat peste 200 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de peste 28.000 lei.

Totodată, poliţiştii au depistat şi 55 de persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea sau libera circulaţie, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.250 lei.

Reamintim că, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, în toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu următoarele excepţii motivate de :

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Vă amintim de TELVERDE – 0800 800 165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Ne dorim ca toţi cetăţenii să conştientizeze faptul că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/11/19/comunicat-de-presa-ipj-vaslui–613083

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,636FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri

”Extinderea rețelelor de gaze naturale, deja negociată cu oficialii europeni”

Una dintre cele mai importante măsuri de dezvoltare prevăzute în Programul de Guvernare al Partidului Național Liberal se referă la finanţarea extinderii reţelelor de...

”Creșterea salariului minim în 2021, o certitudine!”

Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), candidat PNL Vaslui la Camera Deputaților, spune, referitor la creșterea salariului...

Tudor Polak: ”Pentru PNL, dezvoltare locală înseamnă reconstrucție națională!

Tudor Polak, președintele Organizației Municipale PNL Vaslui și candidat al partidului pentru Camera Deputaților, a prezentat principalele elemente ale Programului de Guvernare propus de...