fbpx
8.3 C
Vaslui
marți, 24 noiembrie, 2020

Comunicat de presă – IPJ Vaslui

2020-10-30 16:53:08

ACŢIUNI DE PREVENIRE ŞI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2, ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEŢUL VASLUI

Peste 640 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au acţionat în ultimele 72 de ore, la nivel judeţean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei Covid-19.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui, cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi al Poliţiei Locale, au intensificat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost derulate 30 de misiuni specifice şi acţiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţele, târgurile, restaurantele şi terasele, precum şi mijloacele destinate transportului de persoane. În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare, dar şi de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare cu privire la mijloacele de transport în comun pe timpul stării de alertă.

În cadrul acţiunilor de control, au fost verificate peste 100 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate, peste 280 mijloace de transport persoane (dintre care 259 destinate transportului în comun de persoane) şi au fost legitimate peste 1430 de persoane.

Echipele de control au depistat 304 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional conform Legii nr. 55/ 2020 cu amenzi în cuantum de 27.000 lei.

Exemplificăm :

În cursul zilei de ieri, 29 octombrie a.c., ora 21.00, poliţiştii bârlădeni, sprijiniţi de jandarmi, au sistat derularea unui eveniment privat (nuntă), organizat într-un spaţiu privat deschis (curtea unui imobil), din strada Grahiilor, municipiul Bârlad, judeţul Vaslui.

Organizatorii evenimentului şi participanţii identificaţi că nu respectau măsurile individuale de protecţie (22 de persoane) au fost sancţionaţi cu amenzi în cuantum total de 48.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În acest context, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui reamintesc cetăţenilor următoarele recomandări privind conduita socială responsabilă în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie în toate spaţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, precum şi în mijloacele de transport în comun şi să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!

Vă amintim de TELVERDE – 0800 800 165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/10/30/comunicat-de-presa-ipj-vaslui–600668

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,621FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte din întinsul...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase, însă de...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie, în plină...