fbpx
0.1 C
Vaslui
joi, 26 noiembrie, 2020

Angajatorii, amendaţi cu 3.000 de lei dacă nu ştiu câte ore muncesc salariaţii acasă

29 octombrie 2020

În contextul pandemiei de Covid-19 din ce în ce mai mulţi angajaţi au părăsit biroul şi au început să lucreze de acasă, angajatorilor fiindu-le greu, în anumite situaţii, să contorizeze orele lucrate de aceştia.

Astfel, Creasoft, companie românească de IT, a adus, în premieră, pe piaţă o soluţie software de monitorizare a activitatii angajaţilor care muncesc de acasă.

“Implementarea de către clienţii noştri a sistemului de pontaj pentru evidenţa timpului de muncă de acasă ne-a arătat că productivitatea salariaţilor, sau mai bine zis a telesalariaţilor, a crescut cu până la 25%. Cred că angajaţii încep să înţeleagă că pentru a-şi păstra job-urile, companiile la care lucrează trebuie să existe – şi asta implică muncă şi asumare din partea tuturor”, declară Adrian Dinu, CEO Creasoft.

Dacă munca la birou presupunea aproximativ 50% timp petrecut în faţa PC-ului, acum, de acasă, vorbim de 75% din orele de program, la laptop sau calculator, aşa cum arată timpul de lucru înregistrat de aplicaţia de monitorizare, restul fiind convorbirile telefonice necesare pentru job.

Angajatorii sunt obligaţi de lege să facă pontajul celor care lucrează de acasă, altfel plătesc amenzi de până la 3000 de lei. Unul dintre antreprenorii care a folosit soluţia Creasoft, Adrian Baciu, spune că această aplicaţie este foarte utilă şi nu e deloc invazivă pentru angajaţi.

Aflați amănunte de pe

Sursa: http://vremeanoua.ro/angajatorii-amendati-cu-3-000-de-lei-daca-nu-stiu-cate-ore-muncesc-salariatii-acasa/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,630FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte din întinsul...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase, însă de...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie, în plină...