fbpx
7.4 C
Vaslui
sâmbătă, 5 decembrie, 2020

Avem o pandemie. Cum procedăm?

De către

24 octombrie 2020

Mă opriți pe stradă și-mi spuneți că vreți să se termine odată cu pandemia asta. Și eu vreau să se termine, dar nu e o decizie politică. Nu putem decide în Parlament să plece virusul acasă. Acest virus există, pune presiune mare pe sistemul medical și trebuie să ne comportăm responsabil. Dacă sunteți cu toții dispuși să vă asumați măsurile sanitare de precauție, eu cred că ar trebui să ne reluăm stilul de viață. Ar trebui să ne reluăm stilul de viață conștienți de sacrificiile și riscurile la care se supun medicii infecționiști și la decesele în chinuri grele ale pacienților.

Am fost cât de ascultător am putut la începutul pandemiei și mi-am luat toate măsurile de precauție. Am ieșit pe stradă doar dacă a fost nevoie și doar cu declarație. Am înțeles faptul că ne luptam cu un virus foarte contagios și periculos și pentru care nu aveam atunci și nu avem nici acum leac. Orice decizie am lua trebuie să ne-o asumăm cu toții și să fim hotărâți.

Chiar dacă alegem să închidem de tot economia sau să ne vedem mai departe de viață respectând cât se poate regulile de igienă, trebuie să fim hotărâți și să acționăm toți la fel. Nu ne mai permitem șovăieli, azi facem într-un fel și mâine în altul. Într-un oraș respectăm criteriul de 3 la mie, în altul nu. Nu putem acționa arbitrar, trebuie să aibă totul o logică și să fim curajoși și responsabili.

În opinia mea trebuie ca toți să acționăm responsabil și să respectăm regulile sanitare, dar fără a le privi ca pe o îngrădire a libertății. Purtăm mască, ne spălăm pe mâini și ne dezinfectăm, dar haideți să ne vedem mai departe de viață. Vreau să-mi salut prietenii cu o strângere de mână fermă, vreau să-i strâng în brațe pe cei de care mă simt apropiat… chiar și cu masca pe fața și după ce m-am dezinfectat, dar avem nevoie să facem lucrurile astea din nou. Trebuie să nu mai trăim în frică, ci cu bucurie, responsabil și cu respect față de toți cei care se expun în fiecare zi în lupta cu virusul.

Poate că acest moment, când discutăm atât de mult despre pandemie, să-l folosim și pentru a fi mai cu băgare de seamă la starea noastră de sănătate și să ne îngrijim mai bine pe noi și pe cei apropiați mai din timp, nu doar când lovește boala sau amenințarea iminentă a acesteia.

Mihai Botez ,

Deputat USR de Vaslui

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2020/10/avem-o-pandemie-cum-procedam/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,636FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri

”Extinderea rețelelor de gaze naturale, deja negociată cu oficialii europeni”

Una dintre cele mai importante măsuri de dezvoltare prevăzute în Programul de Guvernare al Partidului Național Liberal se referă la finanţarea extinderii reţelelor de...

”Creșterea salariului minim în 2021, o certitudine!”

Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), candidat PNL Vaslui la Camera Deputaților, spune, referitor la creșterea salariului...

Tudor Polak: ”Pentru PNL, dezvoltare locală înseamnă reconstrucție națională!

Tudor Polak, președintele Organizației Municipale PNL Vaslui și candidat al partidului pentru Camera Deputaților, a prezentat principalele elemente ale Programului de Guvernare propus de...