fbpx
2.4 C
Vaslui
joi, 26 noiembrie, 2020

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

23 de minute în urmă

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii care să respingă activităţile ilicite şi anturajele delincvente constituie priorităţi ale Ministerului Afacerilor Interne.

În acest context, jandarmii vasluieni, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității şi Biroul de Siguranţă Şcolară au desfăşurat o acţiune de prevenire de prevenire a infracţionalităţii în rândul elevilor.

Pentru informarea și responsabilizarea tinerilor au fost desfășurate activități de prevenire în unități de învățământ din cliclul primar, gimnazial și liceal din municipiul Bârlad şi comunele arondate.

Au fost prezentate tematici adaptate categoriilor de vârstă, fiind abordată siguranța în mediul on-line, fenomenul de bullying, prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea consumului de alcool și droguri, limitele răspunderii penale a minorilor.

Totodată au fost făcute recomandări pentru respectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV 2(respectarea distanţării fizice şi suprafeţei alocate fiecărui copil, purtarea măştilor de protecţie sanitară atât de către copii cât şi de către cadrele didactice, în unităţile de învăţământ, zonele adiacente şi mijloacele de transport în comun.

Activităţile derulate fac parte din prioritatea national-locală de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Sursa: http://actualvs.ro/2020/10/23/actiuni-de-prevenire-in-scolile-din-judet/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,629FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte din întinsul...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase, însă de...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie, în plină...