fbpx
6.8 C
Vaslui
marți, 24 noiembrie, 2020

Noi donații vitale pentru spitalul bârlădean

De către

22 octombrie 2020

De curând, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, care funcționează ca unitate de suport pentru tratarea pacienților din județ infectați cu noul coronavirus, a intrat în posesia unor noi echipamente și aparate medicale nu doar utile, ci vitale pentru continuarea luptei cu infecția SARS-CoV-2. Cu atât mai mult cu cât, în ultimul timp, numărul bolnavilor a crescut exponențial în toate secțiile unității, acest lucru însemnând și o creștere semnificativă a numărului de investigații făcute fiecăruia.

Concret, numai zilele trecute, spitalul a primit o nouă donație importantă din partea omului de afaceri Constantin Duluțe, cel care, în martie, a oferit unității medicale un aparat Real Time-PCR în valoare totală de 75.898 de dolari care analizează probele prelevate suspecților de infectare cu noul coronavirus și 1.000 de kit-uri aferente pentru determinarea SARS-CoV-2. Și de această dată, donația a fost făcută tot prin intermediul Fundației „Constantin Duluțe” și constă în aparatură medicală necesară investigațiilor din Compartimentul de Primire Urgențe.

„Mulțumim Fundației «Constantin Duluțe»! Într-o perioadă în care numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant, iar în Compartimentul de Primiri Urgențe, zilnic, se efectuează în medie 100 de evaluări clinice și biologice, Fundația «Constantin Duluțe» donează compartimentului echipamente și aparatură medicală în valoare de 16.502 lei, constând în două aparate EKG Edan performante, un computer și o imprimantă funcțională laser. Această donație vine în completarea sprijinului continuu oferit de Fundația «Constantin Duluțe» unității noastre! Apreciem și adresăm mulțumiri acestor acțiuni de responsabilitate socială care se transformă într-un beneficiu pentru pacienții noștri care au nevoie de îngrijiri medicale de calitate! Mulțumim pentru bunătate si generozitate!”, este mesajul de mulțumire al conducerii spitalului postat, pe 20 octombrie, pe pagina de facebook a instituției.

Cea de-a doua donație făcută spitalului, anunțată pe aceeași rețea de socializare dar cu o zi înainte, provine de la omul de afaceri Iulian Bularda, care deține lanțul de magazine alimentare „Cleopatra”. În acest caz, vorbim despre o sponsorizare în bani, cu mențiunea că suma primită a fost folosită pentru achiziționarea de paturi mecanice pentru secția de Boli Infecțioase.

„Alături de pacienți, împreună în lupta împotriva pandemiei de COVID-19! Pentru a susține efortul spitalului de a crește calitatea serviciilor hoteliere, firma SC «Cleopatra» SRL Bârlad, prin persoana domnului Iulian Bularda, a donat secției de Boli Infecțioase suma de 25.000 lei pentru achiziționarea unui număr de 16 paturi mecanice. Paturile sunt pe roți, au somieră în trei secțiuni, saltea, suport de perfuzie inclus și bare laterale de siguranță. Sunt adaptate nevoilor pacienților noștri, oferind astfel confortul necesar. Mulțumim pe această cale firmei SC «Cleopatra» SRL Bârlad pentru ajutorul acordat în această perioadă în care noi, personalul medical și pacienții, suntem puși la grea încercare”, este celălalt mesaj de mulțumire postat de conducerea spitalului pe rețeaua de socializare.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2020/10/noi-donatii-vitale-pentru-spitalul-barladean/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,622FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte din întinsul...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase, însă de...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie, în plină...