fbpx
7.4 C
Vaslui
sâmbătă, 5 decembrie, 2020

Comunicat de presă – IPJ Vaslui

2020-10-22 18:33:36

ACŢIUNI ALE BIROULUI SIGURANŢĂ ŞCOLARĂ

Zilele trecute, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bârlad, Poliţiei Municipiului Huşi, Poliţiei Oraşului Murgeni, Poliţiei Oraşului Negreşti, precum şi ai secţiilor de poliţie rurală, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publica Vaslui, au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile, a absenteismului şcolar, precum şi de verificare a modului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2.

Principalele scopuri pentru care s-a acţionat au fost respectarea normelor legale referitoare la triajul epidemiologic, asigurarea circuitelor corespunzătoare, existenţa substanţelor dezinfectante avizate, atât pentru suprafeţe, cât şi pentru mâini, a materialelor de igienă individuală şi de curăţenie, în cantitate suficientă, dotarea cu echipament de protecţie complet a personalului de îngrijire şi utilizarea acestora corespunzător cu activităţile desfăşurate în incinta unităţilor şcolare, inclusiv pentru elevi şi personal didactic, verificarea modului în care este respectată distanţarea fizică şi suprafaţa alocată fiecărui copil, verificarea agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în incinta unităţilor de învăţământ, precum şi în zonele adiacente.

Totodată, s-a acţionat în scopul instruirii personalului localurilor cu privire la reglementările legale pe care trebuie să le respecte, în special când au clienţi minori, şi s-a făcut reinstruirea cu privire la interdicţia de a comercializa băuturi alcoolice şi ţigări către minori.

Au fost verificate 137 unităţi de învăţământ, 157 de clase, 135 societăţi comerciale şi 12 paznici. Totodată, au fost instruite 394 de cadre didactice şi 4916 elevi.

Biroul Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui şi-a început activitatea odată cu debutul anului şcolar, în data de 14 septembrie 2020.

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/10/22/comunicat-de-presa-ipj-vaslui–595998

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,636FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri

”Extinderea rețelelor de gaze naturale, deja negociată cu oficialii europeni”

Una dintre cele mai importante măsuri de dezvoltare prevăzute în Programul de Guvernare al Partidului Național Liberal se referă la finanţarea extinderii reţelelor de...

”Creșterea salariului minim în 2021, o certitudine!”

Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), candidat PNL Vaslui la Camera Deputaților, spune, referitor la creșterea salariului...

Tudor Polak: ”Pentru PNL, dezvoltare locală înseamnă reconstrucție națională!

Tudor Polak, președintele Organizației Municipale PNL Vaslui și candidat al partidului pentru Camera Deputaților, a prezentat principalele elemente ale Programului de Guvernare propus de...