11.5 C
Vaslui
joi, 29 octombrie, 2020

Se redeschid restaurantele si cafenelele din municipiul Vaslui!

cu 9 minute in urma

Loading...

16 octombrie 2020

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui a hotărât redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în interior pentru un municipiu, două orașe și 69 de comune, care înregistrează o rată de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile mai mică de 1,5/1000 de locuitori.

”Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00”, se arată în hotărârea CJSU Vaslui.

În municipiul Vaslui, rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimile 14 zile, este de 1,47 la mia de locuitori, la Negrești-1.17, iar la Murgeni rata este de 1,10 la mia de locuitori.

Activitatea cinematografelor, organizarea de spectacole, concerte şi evenimente culturale, cu 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum şi cu purtarea măștii de protecție, precum şi organizarea de evenimente private sunt permise în aceste comune și orașe, însă cu respectarea măsurilor restrictive, impuse de autorități.

De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în spațiile deschise, cum sunt piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Sursa: https://stiriest.ro/2020/10/16/se-redeschid-restaurantele-si-cafenelele-din-municipiul-vaslui/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,605FaniÎmi place
225CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...