6.7 C
Vaslui
marți, 20 octombrie, 2020

Primarul Bârladului, infectat cu SARS-CoV-2, a fost externat din spital

De către

Loading...

17 octombrie 2020

La o săptămână de la internarea în Spitalul „Elena Beldiman” Bârlad cu infecția SARS-CoV-2, edilul șef al Bârladului, Dumitru Boroș, a fost declarat vindecat și a fost lăsat să plece acasă. Testul efectuat anterior a ieșit negativ, așa că primarul a fost externat.

În cursul zilei de sâmbătă, 17 octombrie, reprezentanții Primăriei Bârlad au emis un comunicat de presă pentru a preciza că starea de sănătate a edilului șef, Dumitru Boroș, este bună. Informarea a fost făcută la o zi după ce primarul a fost externat din Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, acolo unde a stat o săptămână după ce a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

„Starea sănătății primarului Dumitru Boroș este foarte bună, lucru demonstrat și de rezultatul testului pentru determinarea SARS-CoV-2, efectuat la o săptămână de la internare, care este negativ. Activitatea Aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Bârlad nu a fost întreruptă în perioada în care primarul a fost internat, dar s-a desfășurat în condițiile impuse de contextul epidemiologic național actual, cu limitarea accesului publicului în clădirea primăriei și evitarea contactului dintre funcționari și cetățeni”, au precizat reprezentanții primăriei.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc medicilor, asistentelor și întregului personal al spitalului nostru, pentru că abia acum am văzut câte eforturi se depun și cât de grea este activitatea pe care o fac. Am spus încă de la internare că sunt optimist și că știu că totul va fi bine. Din fericire, am avut dreptate! Atât eu, cât și ceilalți colegi ai mei care au trecut prin aceste momente grele suntem bine și pregătiți de muncă. Voi reveni la serviciu în foarte scurt timp pentru că avem foarte mult de lucru în perioada următoare. Le mulțumesc, de asemenea, și tuturor celor care s-au gândit și încă se mai gândesc la mine și care mi-au transmis din energia lor pozitivă tot timpul cât am stat în spital”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

De menționat că edilul s-a internat pe 9 octombrie, după ce abia al treilea test efectuat a ieșit pozitiv (primul, de pe 2 octombrie, a fost neconcludent, iar al doilea, de pe 3 octombrie, a fost negativ). Acesta nu prezenta simptome specifice și avea o stare de sănătate generală bună, dar a urmat sfatul medicilor de a se interna pentru a urma schema de tratament prescrisă.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2020/10/primarul-barladului-infectat-cu-sars-cov-2-a-fost-externat-din-spital/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,596FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...