6.7 C
Vaslui
marți, 20 octombrie, 2020

COVID-19 produce cutremur în politică. Lista PSD, răvășită de pandemie. E incredibil!

Mihnea Tălău

Loading...

13 octombrie 2020

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății va candida la alegerile parlamentare din partea PSD. El va fi primul pe lista social-democraților la Camera Deputaţilor.

Iată că contrele din ultimele zile pe teme medicale dintre

și ministrul Sănătății

se vor muta și pe terenul politicii. Tătaru deschizând

PNL la Vaslui.

, care este și președintele Societății Române de Microbiologie a mai avut o ofertă de a intra în politică. Devenit vizibil în ultima perioadă, prin lupta cu coronavirusul el a primit propunerea de a candida la Primăria Capitalei din partea

, în luna iulie. A anunțat atunci că i-a explicat lui

că „trăim o perioadă dificilă” și că ar fi nevoie mai mult de expertiza sa în domeniul sănătății decât ca el să fie implicat în administrația publică.

Rafila a deţinut în perioada mai 2012 – ianuarie 2013 funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în Guvernul Ponta. În momentul de faţă este şeful Disciplinei de Microbiologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti și președintele Societății Române de Microbiologie.

A absolvit facultatea în 1987 şi şi-a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică. A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Pe lângă activitatea remarcabilă desfăşurată în România, expertiza Prof. dr. Rafila este recunoscută şi în străinătate, fiind expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene. A deţinut funcţia de membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (2014-2017) şi a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia, scrie RomâniaTV.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu

sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Sursa: https://evz.ro/covid-19-produce-cutremur-in-politica-lista-psd-ravasita-de-pandemie-e-incredibil.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,596FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...