17.7 C
Vaslui
sâmbătă, 24 octombrie, 2020

Vaslui: Episcopul Huşilor, Ignatie – externat după două săptămâni de spitalizare în urma infectării cu SARS-CoV-2

2020-09-23 22:19:05

Loading...

Episcopul Huşilor, Ignatie, a fost externat, miercuri, din spitalul suport COVID-19 „Elena Beldiman” Bârlad, unde a stat internat timp de două săptămâni, în urma infectării cu noul coronavirus.

Într-un comunicat de presă postat pe

, se arată că starea de sănătate a episcopului este una foarte bună, prelatul recuperându-se după perioada de internare.

„Transmitem pe această cale mulţumiri depline şi recunoştinţă doamnei ec. Daniela Borş, managerul spitalului bârlădean, doamnei doctor Monica Dana Aioanei, precum şi întregului personal medical şi administrativ, pentru profesionalismul actului medical, dăruirea de sine şi căldura sufletească de care dau dovadă în relaţia cu cei aflaţi în suferinţă, internaţi în cadrul acestei unităţi medicale. În egală măsură, mulţumim ierarhilor, preoţilor şi credincioşilor pentru rugăciune, pentru mesajele de comuniune transmise în mediul online, personal sau prin terţe persoane, purtându-i astfel, în suflet, pe cei internaţi. De asemenea, mulţumim reprezentanţilor mass-mediei pentru că au prezentat, cu decenţa şi empatia cuvenite, acest moment de încercare din viaţa Părintelui Episcop Ignatie”, se arată în comunicatul de presă menţionat.

Reprezentanţii episcopiei au reiterat îndemnul ca oamenii să trateze cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică şi fără a stigmatiza pe cineva, măsurile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus, aceştia susţinând că trebuie să ne protejăm pe noi şi pe cei din jur şi să nu uităm faptul că „omul aflat în boală are aceeaşi demnitate umană şi se bucură de aceeaşi cinstire ca şi cel sănătos”.

„Singură credinţa statornică şi smerită este cea care învinge frica în faţa virusului, căci, după cum menţiona Părintele Episcop Ignatie: „Dumnezeu şi credinţa statornică în El dau linişte şi echilibru în momentele de încercare. Doar credinţa smerită face minuni. (…) Îl rugăm pe Milostivul Dumnezeu să aibă grijă de cei bolnavi, de cei sănătoşi, de bătrâni, de tineri, de copii şi de îngerii sănătăţii noastre, care sunt medicii, asistenţii medicali şi toţi cei implicaţi în îngrijirea celor aflaţi în suferinţă”, au precizat reprezentanţii eparhiei huşene.

Episcopul Huşilor, Ignatie, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, acesta fiind internat, pe data de 9 septembrie, la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto:

Sursa: https://www.agerpres.ro/culte/2020/09/23/vaslui-episcopul-husilor-ignatie-externat-dupa-doua-saptamani-de-spitalizare-in-urma-infectarii-cu-sars-cov-2–578164

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,602FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...