6.7 C
Vaslui
marți, 20 octombrie, 2020

Licitațiile Aquavas Vaslui, ocolite de constructori

De către

Loading...

22 septembrie 2020

Săptămâna trecută, Aquavas SA Vaslui, în calitate de autoritate contractantă, a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitațiile online, anunțul privind o importantă investiție, respectiv „Surse, aducțiuni, stații de pompare apă brută, rezervoare, refulări în Vaslui și Bârlad”. Este vorba despre o investiție ce face parte din Proiectul „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești – județul Vaslui”, ce prevede reabilitarea/extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a rețelelor de canalizare din cadrul UAT Vaslui și Bârlad.

Licitația se află la a doua „strigare”, după ce prima, lansată la începutul lunii mai, nu a atras niciun constructor interesat de execuția lucrărilor. Asta în ciuda faptului că obiectivul de investiție are o valoare de 43.443.328,3 lei fără TVA (51.697.560,68 lei cu TVA), și este finanțată de Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, bugetul de stat, bugetele consiliilor locale Vaslui și Bârlad și bugetul Operatorului Regional, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Potrivit anunțului, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt așteptate până pe data de 22 octombrie, ora 15.00. Odată deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar, iar ulterior va fi desemnat un câștigător. Criteriul de atribuire al contractului este cel mai bun raport calitate – preț, în care componenta financiară are o pondere de 90%, iar componenta tehnică (demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obținerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitați) contează în proporție de 10%.

Așa cum se arată în anunțul licitației, investiția este împărțită în două loturi: Lotul 1 – Vaslui (valoare 30.409.356,75 lei fără TVA) și Lotul 2 – Bârlad (valoare 13.033.971,55 lei fără TVA) și presupune lucrări de construcții de conducte de apă și de canalizare a apelor reziduale la mare distanță, lucrări pentru conducte de alimentare cu apă, lucrări de construcții de stații de pompare și lucrări de construcții de rezervoare. Durata de realizare a investiției este de 58 luni (4 ani și 10 luni).

Tot în documentele atașate se arată că, prin acest proiect, se urmărește: îmbunătățirea calității apei potabile și protecția sănătății publice; protecția mediului înconjurător; creșterea numărului locuitorilor racordați la rețeaua de apă potabilă; dezvoltarea colectării apei menajere; îmbunătățirea standardelor de mentenanță a sistemului; optimizarea funcționării sistemelor de distribuție a apei și colectare a apelor menajere; îmbunătățirea managementului operatorului local.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2020/09/licitatiile-aquavas-vaslui-ocolite-de-constructori/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,596FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...