6.7 C
Vaslui
marți, 20 octombrie, 2020

Comunicat de presă – ITPF Iaşi

2020-09-21 11:30:58

Loading...

BULETIN INFORMATIV

Lucrări penale pentru braconaj piscicol, întocmite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră cercetează patru bărbaţi pentru braconaj piscicol deoarece aceştia desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat, cu plase şi unelte de pescuit interzise de lege.

* La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe linia combaterii braconajului piscicol, au depistat pe braţul Măcin al fluviului Dunărea, în zona kilometrului 64, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 32 şi 36 de ani, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat folosind o barcă din tablă şi o plasă de pescuit din nailon.

* De asemenea un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, a depistat pe malul românesc al râului Prut, un bărbat în vârstă de 55 de ani, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial neautorizat cu ajutorul unei unelte de pescuit tip prostovol.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi pescuitul cu unelte sau scule neautorizate.

Barca din tablă şi uneltele de pescuit, în valoare de 1.300 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Vasluian depistat la volan fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat în trafic, la volanul unui autoturism, deşi nu deţinea permis de conducere.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iaşi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în apropierea localităţii de frontieră Băleni, a efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism marca Skoda, înmatriculat în România, condus de un tânăr în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui.

Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galaţi

Inspector de poliţie CARP MĂDĂLINA

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

Comisar şef de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/09/21/comunicat-de-presa-itpf-iasi–576210

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,596FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...