6.7 C
Vaslui
marți, 20 octombrie, 2020

Comunicat de presă – IPJ Vaslui

2020-09-20 13:57:22

Loading...

POLIŢIŞTII VASLUIENI AU ACŢIONAT CU EFECTIVE MĂRITE

Peste 45 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Vaslui şi 9 poliţişti locali au acţionat noaptea trecută, pe raza judeţului Vaslui, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor participanţilor la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare, precum şi pentru prevenirea săvârşirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În noaptea de 19/20 septembrie a.c., intervalul orar 20.00 – 02.00, peste 45 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi poliţişti locali, au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Vaslui şi a comunelor arondate Secţiilor 1 şi 2 Poliţie Rurală Vaslui, o acţiune cu efective mărite.

Activitatea poliţienească a vizat asigurarea unui climat de siguranţă civică corespunzător prin depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor participanţilor la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare, precum şi pentru prevenirea săvârşirii faptelor antisociale, în special a celor săvârşite cu violenţă.

Prin desfăşurarea acţiunii s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a poliţiştilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen ridicat.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate peste 380 de persoane si controlate peste 210 vehicule şi mopede.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 48 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulaţia pe drumurile publice) şi 23 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 9 permise de conducere (8 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul pentru nerespectarea semnalelor şi indicaţiilor poliţistului rutier) şi ridicate 4 certificate de înmatriculare.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de peste 40.000 de lei.

Totodată, s-a constatat şi săvârşirea a 4 infracţiuni la regimul rutier, respectiv „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

De asemenea, a fost depistat un bărbat în vârstă de 25 de ani, din municipiul Vaslui, pe numele căruia era emis un mandat de aducere, acesta fiind cercetat pentru săvârşirii mai multor infracţiuni de violenţă în familie şi încălcarea prevederilor ordinului de protecţie emis împotriva sa de către Judecătoria Vaslui. Faptele penale pentru care este cercetat bărbatul au fost săvârşite împotriva bunicilor săi. Ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat, faţă de bărbat, măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea emiterii unei măsuri preventive.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/09/20/comunicat-de-presa-ipj-vaslui–575917

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,596FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...