17.7 C
Vaslui
sâmbătă, 24 octombrie, 2020

DSP Vaslui a primit prima tranșă de vaccin antigripal

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre 9.200 de doze care vor fi distribuite spitalelor, pentru imunizarea personalului medical, centrelor medico-sociale și celor de protecție a copilului si persoanelor adulte, precum și medicilor de familie, pentru persoanele care fac parte din categoria ”de risc”

Loading...

O mare parte dintre ele vor ajunge în curând la medicii de familie, conducerea DSP Vaslui susţinând că este aşteptată în prezent metodologia, pe baza căreia se va face repartizarea.

”Dozele primite se vor distribui către unităţile sanitare cu paturi pentru imunizarea personalului medical, către cabinetele medicilor de familie pentru populaţia aflată la risc. Recomandăm populaţiei să se adreseze medicilor de familie pentru imunizare împotriva gripei şi să respecte recomandările făcute de către medici.”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Conducerea DSP Vaslui îndeamnă populaţia, mai ales în acest context epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, să se imunizeze împotriva gripei. Imunizarea populaţiei cu vaccinul antigripal este gratuită şi se realizează prin intermediul medicilor de familie.Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătății şi recomandărilor OMS şi ECDC.

Perioada optimă de vaccinare este la începutul sezonului rece (octombrie și noiembrie). Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, deoarece, din momentul vaccinârii, imunitatea apare la aproximativ 2 săptămâni prin anticorpii protectori specifici. De obicei, perioada de protecție este de 6 luni, dar se poate prelungi până la 12 luni. Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă.

Sursa: http://www.ziaruldevaslui.ro/dsp-vaslui-a-primit-prima-transa-de-vaccin-antigripal/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,602FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...