13.6 C
Vaslui
marți, 22 septembrie, 2020

Facultatea din Suceava ii ajuta pe studenti cu banii de chirie

cu 33 de minute in urma

Loading...

15 septembrie 2020

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava a venit cu o soluţie. A hotărât să acorde studenților un ajutor de o mie 400 de lei lunar pentru a sta in gazdă sau cu chirie. Suma nu acoperă toate aceste cheltuieli, dar îi ajută pe studenții care nu mai prind loc în cămine.

2.000 de studenți au depus cereri la secretariatul Universității Ștefan cel Mare din Suceava pentru a primi un loc în cămin, dar locurile sunt limitate. Cei care nu vor obţine o cameră în cămin, ar putea să primească însă un ajutor financiar din partea universităţii: o subvenție de 1400 de lei. Trebuie să îndeplinească anumite condiţii totuşi.

Ștefan Purici, prorector USV: Trebuie să fie student la zi, să nu fie student la distanţă, să fie în anul în surs, să nu fi obţinut un loc în cămin, să nu fi fost evacuat din alte motive din cămin şi sa aibe evident un contract cu proprietarul apartamentului. Membrii familiei nu trebuie să aibă mai mult de venitul minim pe familie.

Ajutorul care vine din partea universității i-a bucurat însă pe studenţii care se temeau că familiile lor vor fi copleşite de costurile lunare cu cazarea.

Noile reguli de distanțare fizică au impus şi reorganizarea căminelor, astfel încât legea să poată fi respectată.

Dacă anul trecut în căminele Universităţii Ştefan Cel Mare de aici din Suceava erau 1300 de locuri, anul acesta au rămas doar 1100 de locuri pentru studenţii care vor să locuiască aici pe perioada studiilor. S-a ajuns la acest număr mai mic din cauza faptului că administratorii au fost obligați să reorganizeze spaţiile astfel încât, cel puţin intre paturi să existe o distantă de minim un metru şi acolo unde spaţiul care nu a permis acest lucru, au fost scoase paturi din camerele respective.

În căminele care urmează să-i primească pe studenți se fac pregătiri pentru începutul de an universitar. După ce s-au calculat suprafețele şi s-a mutat mobila, se dă cu var şi se fac scenarii.

Florin Ilișoi, administrator cămin USV: Sunt traseele pe care le umează studenţii, o să asigurăm intrarea, ieşirea, să păstreze distanţa, o să facem nişte separatoare pentru holuri. Să încercăm să evităm contactul cât mai mult. Distanţele toate sunt măsurate.

Anul acesta studenții vor sta în cămin câte 7 săptămâni, atât cât ţine prima serie de cursuri fizice. Apoi, tinerii trebuie să elibereze camerele pentru a face loc şi colegilor din seria a doua.

Stiri din categoria: Știri Suceava Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.

Sursa: https://stiriest.ro/2020/09/15/facultatea-din-suceava-ii-ajuta-pe-studenti-cu-banii-de-chirie/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,509FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...