16.8 C
Vaslui
marți, 22 septembrie, 2020

Comunicat de presă – IPJ Vaslui

2020-08-10 17:28:19

Loading...

ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII VASLUIENI PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER ŞI RESPECTAREA PREVEDERILOR LEGALE

În perioada 8-9 august a.c., peste 20 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au acţionat pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul Vaslui, în vederea creşterii siguranţei traficului rutier pe drumurile publice şi prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul activităţilor au fost verificate peste 240 de vehicule şi legitimate peste 290 de persoane.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 297 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 142.000 lei. Dintre acestea, 296 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulaţia pe drumurile publice), iar cele mai numeroase abateri au vizat nerespectarea regimului legal de viteză (200).

De asemenea, au fost reţinute 51 de permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reţinerea permiselor de conducere au fost următoarele : nerespectarea regimului legal de viteză (35), efectuarea de depăşiri neregulamentare (11), conducerea sub influenţa alcoolului (2), neacordarea de prioritate (2) şi nerespectarea semnificaţiei culorii semaforului (1).

Cu ocazia derulării acţiunii, a fost constatată şi săvârşirea unei infracţiuni.

Sâmbătă, 8 august a.c., ora 14:45 poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul european DE581, la kilometrul 76, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în judeţul Vrancea, condusă de către un bărbat de 33 de ani, din Slobozia Bradului, judeţul Vrancea. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulaţie, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să circule cu o viteză adaptată în permanenţă la condiţiile de drum.

Rulaţi cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Purtaţi centura de siguranţă! Utilizaţi sistemele de retenţie omologate pentru ocupanţii din autovehicule!

Nu utilizaţi telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceţi autovehicule pe drumul public.

Nu bruscaţi comenzile autoturismului şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Acordaţi prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate.

Nu îngreunaţi traficul şi nu obstrucţionaţi vizibilitatea prin opriri sau staţionări neregulamentare!

Nu consumaţi alcool sau substanţe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Totodată, poliţiştii le recomandă pietonilor să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi şi să fie întotdeauna responsabili atunci când traversează strada.

De asemenea, bicicliştii sunt sfătuiţi de poliţişti să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, să aibă bicicleta echipată corespunzător.

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/08/10/comunicat-de-presa-ipj-vaslui–554005

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,513FaniÎmi place
223CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...