16.8 C
Vaslui
miercuri, 23 septembrie, 2020

Comunicat de presă – Deputat Daniel Olteanu

2020-08-10 16:51:37

Loading...

PARLAMENTUL ROMANIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR

Birou Parlamentar Deputat Daniel Olteanu

Str. Republicii nr. 135, Bârlad, Vaslui

Comunicat de presă

Deputatul Daniel OLTEANU către ministrul Transporturilor: „DEMISIA, după ce şantierul Variantei ocolitoare Bârlad a fost transformat în recuzită pentru fotografii electorale!”

Deputatul Daniel Olteanu demască minciunile electorale servite bârlădenilor, din bani publici, de către ministrul Transporturilor şi actualii lideri PNL, cu privire la construcţia şoselei de centură Bârlad.

Daniel Olteanu ia atitudine după ce lucrările la Varianta ocolitoare Bârlad, demarate cu mare fast săptămâna trecută, în prezenţa oficialilor din ministerul Transporturilor şi CNAIR, au fost sistate, iar utilajele prezentate pe şantierul inexistent al şoselei de centură au dispărut.

Olteanu acuză ministrul Transporturilor de sfidare la adresa bârlădenilor şi susţine că transformarea, pe bani publici, a instituţiei pe care o conduce în agent electoral pentru un coleg de partid (primarul Bârladului), trebuie sancţionată cu o demisie urgentă.

„Înţeleg, ca toţi bârlădenii, disperarea primarului Dumitru Boroş de a prezenta minime rezultate la expirarea mandatului.

Nu pot înţelege şi nu pot accepta, însă, transformarea Ministerului Transporturilor într-o instituţie care să-şi uite domeniul de activitate, iar dumneavoastră să deveniţi un impresar de circ electoral, pe bani publici.

În acest context, a aduce utilaje pe şantierul Variantei ocolitoare Bârlad doar pe post de recuzită pentru fotografiile electorale ale primarului Boroş reprezintă cel puţin un gest dezagreabil.

Prezentarea utilajelor pe şantierul inexistent al Variantei ocolitoare Bârlad doar pentru a-şi asigura primarul Boroş şi PNL stocul de fotografii electorale reprezintă o sfidare la adresa bârlădenilor şi o nouă bătaie de joc pe care o serviţi locuitorilor judeţului Vaslui.”, a spus deputatul Olteanu, care a menţionat mai multe motive pentru care actualul ministru al Transporturilor trebuie să-şi semneze demisia.

Judeţul Vaslui, tratat în bătaie de joc de către actualul Guvern

„Mă refer, punctual, la faptul că, prin documentul asumat de Guvernul PNL referitor la investiţiile prioritare:

– V-aţi bătut joc de vasluieni, prin ştergerea din lista de investiţii prioritare a Variantei ocolitoare Vaslui;

– V-aţi bătut joc de huşeni, prin ştergerea din lista de investiţii prioritare a Variantei ocolitoare Huşi;

– V-aţi bătut joc de toţi locuitorii acestui judeţ, prin ştergerea din lista de investiţii prioritare a „Autostrăzii vasluienilor”, aşa cum a devenit cunoscut Drumul Expres Tişiţa – Albiţa, proiect căruia i-am dedicat ultimii ani şi care este finanţabil cu fonduri europene;

– Aţi consfinţit amânarea până cel puţin în 2022 a finalizării Variantei ocolitoare Bârlad, al cărei grafic a fost dat peste cap în Guvernarea PNL.

În faţa acestor realităţi, domnule ministru Bode, vă rog să vă daţi demisia!”, a declarat Daniel Olteanu.

Deputatul i-a transmis şi o interpelare ministrului Transporturilor, în care i-a cerut să prezinte public costul aferent exerciţiului de mobilizare a utilajelor pe şantierul Variantei ocolitoare Bârlad, exclusiv cu scopul asigurării unui stoc de fotografii electorale pentru primarul PNL Dumitru Boroş.

„Guvernul PNL nu are fonduri pentru majorarea alocaţiilor pentru copii, nu are fonduri pentru majorarea pensiilor, dar are fonduri pentru tunuri fără licitaţie date în pandemie, de sute de milioane de euro, şi are fonduri pentru a aduce utilaje pe inexistentul şantier al Variantei ocolitoare Bârlad, doar pentru a-şi face primarul Dumitru Boroş numărul de fotografii electorale.

Vă rog, domnule ministru Bode, să prezentaţi public costul aferent mobilizării acestor utilaje spre şi de la locul fotografiilor, cum este justificată contractual această operaţiune, precum şi dovada plăţii din buzunarul dumneavoastră şi al primarului Dumitru Boroş a facturii aferente.

Pentru modul în care aţi înţeles să utilizaţi bugetul public în scopul asigurării stocului de fotografii electorale primarului PNL din Bârlad, mimând începerea lucrărilor pe Varianta ocolitoare Bârlad, vă rog, încă o dată, să faceţi un gest de minimă demnitate şi să vă daţi demisia!”, a transmis deputatul Olteanu.

Reamintim că este a doua oară când Daniel Olteanu cere demisia unui ministru al Transporturilor pentru minciunile referitoare la construcţia şoselei de centură Bârlad. În aprilie 2017, deputatul i-a solicitat demisia lui Răzvan Alexandru Cuc pentru dezinformările de la nivelul ministerului Transporturilor cu privire la Varianta ocolitoare Bârlad şi pentru exploatarea electorală a subiectului, Cuc fiind demis câteva luni mai târziu.

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/08/10/comunicat-de-presa-deputat-daniel-olteanu–553985

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,513FaniÎmi place
223CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...