23.2 C
Vaslui
sâmbătă, 15 august, 2020

PS Ignatie: „Biserica este locul în care învăţăm să devenim oameni de lumină”

Sâmbătă, 1 August 2020

Loading...

Sâmbătă, 1 august 2020, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică ce se va ridica în localitatea Chersăcosu, filie a Parohiei Pogăneşti, Protopopiatul Huşi.

Din soborul slujitorilor au făcut parte şi părintele inspector eparhial Dragoş Trofin, părintele protopop Marius Antohi şi părintele paroh Flavius Iosif, alături de preoţi din localităţile învecinate.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Părintele Episcop Ignatie a afimat că Dumnezeu aşteaptă de la fiecare mai multă profunzime în trăirea credinţei:

„Prin slujba săvârşită am cerut harul şi lucrarea lui Dumnezeu ca această punere a temeliei pentru biserica care se va zidi să se săvârşească – cum se spune într-o rugăciune – cât mai curând.

Când omul are gândul bun şi iniţiativa de a-L slăvi pe Dumnezeu, El îi vine în ajutor, negreşit.

Avem nădejde că acest loc, pe care l-am dăruit lui Dumnezeu, ca pe el să se zidească o biserică, în care să fie slăvit numele Lui, să fie unul în care să ne găsim liniştea şi în care să avem capacitatea de a fi mai buni, de a ne schimba.

Ori de câte ori păşim pragul bisericii, să ne gândim că Dumnezeu ne vrea mai buni, mai aproape de El, mai profunzi în trăirea credinţei şi mult mai conştienţi în tot ceea ce presupune relaţia noastră cu El.

Ne îndreptăm paşii spre biserică pentru a aduna în sufletele noastre mai multă lumină.

Hristos ne spune să iubim lumina pentru a deveni fii ai luminii. Biserica este locul în care învăţăm să devenim oameni de lumină , pe care să o putem împărtăşi în familiile noastre, la locul de muncă şi în societate.

Să ne învrednicească Domnul să vedem, lună de lună, cum biserica prinde contur.”.

Noullăcaş de cult a fost pus sub ocrotirea Maicii Domnului, primul hram fiind Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului (8 septembrie), şi a Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla (7 august).

Sursa: https://episcopiahusilor.ro/ps-ignatie-biserica-este-locul-care-invatam-sa-devenim-oameni-de-lumina

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,386FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...