23.2 C
Vaslui
sâmbătă, 15 august, 2020

Covid-19 va suspenda Bâlciul Tradițional în acest an!

TRADIȚIE ÎNTRERUPTĂ… Deși la Bârlad sfârșitul verii era marcat de tradiționalul „Bâlci”, de data aceasta evenimentul se pare că va fi anulat din cauza pandemiei cu Covid-19. Deocamdată DSP Vaslui așteaptă ca autoritățile bârlădene să trimită o solicitare, care în anii trecuți era deja aprobată până acum.

Loading...

„Nu am primti nicio solicitare în acest sens, deocamdată. Dar dacă vine, se știe că manifestările care depășesc un număr de persoane nu sunt permise, pentru protejarea populației de răspândire a virusului. Vom analiza, dacă vom primi solicitarea”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Pericolul răspândirii noului coronavirus a determinat suspendarea tuturor evenimentelor culturale și târgurilor din această perioadă. Între acestea s-ar putea să fie și ”Bâlciul”, la care erau așteptați câteva zeci de mii de vizitatori, din întreg ținutul Tutovei.

În Bârlad, tradiția bâlciului, inițial denumit iarmaroc, vine de pe la jumătatea sec. al XIX-lea, locul său de desfășurare fiind cartierul Podeni, pe malul Bârladului, iar comuniștii l-au mutat în Obor – de prin 1980, pe un maidan gol, unde acum este Oborul de Vite. Ceea ce nu s-a schimbat la iarmaroc, bâlci sau “Bârlad-land” (modernizat), este data desfășurării lui: 19 (sau 20) – 29 august. Iarmarocul începea pe vremuri cu o aproape două săptămâni înainte de 29 august, punctul culminant fiind de “Tăierea capului Sfântul Ioan Botezătorul”.

Anul acesta, bârlădenii să fie pregătiți de o veste rea: s-ar putea ca Bârlad-land să nu aibă loc. Tradiționalul „Bâlci” care în aceste zile trebuia să se desfășurare în municipiul Tecuci, județul Galați, nu are loc anul acesta, fiind suspendat din cauza pandemiei. Să vedem ce vor decide autoritățile bârlădene, că cele sanitare știm deja: nu vor accepta o asemenea manifestare de proporții!

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/covid-19-va-suspenda-balciul-tradi%c8%9bional-in-acest-an

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,386FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...