23.2 C
Vaslui
sâmbătă, 15 august, 2020

Sentinţă în cazul elevului din Vaslui care s-a răzbunat pe hărţuitorii săi. Ce au decis judecătorii

10 iulie 2020, 15:46

Loading...

Tribunalul Vaslui a pronunţat vineri, 10 iulie, sentinţa în dosarul în care un elev de liceu a fost judecat după ce a atacat cu cuţitul trei colegi. Agresorul s-a apărat, invocând că a acţionat de frică, spunând că luni la rând a fost hărţuit de victime, elevi cunoscuţi cu probleme de comportament.

La finalul cercetării judecătoreşti, magistraţii Tribunalului Vaslui au stabilit că elevul-inculpat se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, respingând solicitarea avocaţilor privind schimbarea încadrării juridice în loviri şi alte violenţe precum şi precum şi cea referitoare a reţinerea circumstanţei atenuante a provocării.

Astfel, instanţa a dispus condamnarea elevului de 17 ani cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de cinci ani.

În plus, elevul condamnat a fost obligat să achite daune elevilor înjunghiaţi. Astfel, elevului care a suferit cele mai grave leziuni va trebui să achite 100.000 de lei daune morale şi 10.000 de lei daune materiale, iar celorlalte două victime câte 10.000 de lei daune morale. Sentinţa pronunţată de Tribunalul Vaslui nu este definitivă.

În faţa anchetatorilor şi al judecătorilor, elevul de 17 ani a declarat că de mai bine de o lună era hărţuit şi ameninţat cu bătaia şi că-i vor fi scoşi dinţii din gură de către mai mulţi colegi din Văleni. Agresorul a invocat că a început să poarte de frică cuţitul la şcoală, crezând că astfel îi va descuraja pe cei care îl agasau. În ziua în care a avut loc agresiunea, cei trei elevi înjunghiaţi au lipsit nemotivat de la cursuri. Agresorul, în schimb a fost prezent la toate orele. Potrivit conducerii Liceului ”Ştefan Procopiu”, elevul agresor avea nota 10 la purtare, în timp ce victimele aveau 7, respectiv 8.

„Eram cuprins de panică şi loveam fără să îmi dau seama”

Deşi a afirmat că era hărţuit de elevii din Văleni, adolescentul de 17 ani nu a informat dirigintele sau vreun alt responsabil din cadrul liceului. A crezut că va reuşi să gestioneze singur conflictul, însă a sfârşit prin a deveni din victimă, agresor.

”Era un grup de vreo nouă persoane. Nu i-am observat înainte de a trece strada. Când am ajuns pe trotuar, Adelin (unul dintre elevii răniţi n.r.) s-a împins în mine şi m-a întrebat dacă sunt şmecher. Nu era prima dată când interacţionam cu el. Mă mai ameninţase cu bătaia de mai multe ori, că-mi va scoate dinţii din gură. De frică, am decis să iau cuţitul cu mine la şcoală. Era a doua oară când îl aveam în geacă. Mă gândeam că dacă o să mă mai ameninţe, îl voi speria cu cuţitul”, a declarat elevul-agresor în faţa judecătorilor.

Cei trei elevi răniţi sunt din localitatea vasluiană Văleni. Elevul-agresor, care locuieşte în comuna învecinată (Fereşti), susţine că în momentul în care s-a văzut înconjurat de ”prietenii lui Adelin” pe stradă, s-a panicat.

”Am scos cuţitul din geacă şi am început să lovesc. Ei la rândul lor mă loveau. Primul pe care l-am lovit cu cuţitul în zona gâtului a fost Adelin. Eram cuprins de panică şi loveam fără să îmi dau seama. Apoi am luat-o la fugă, iar în apropierea unui bloc din zona RDS m-am întâlnit cu un prieten. L-am rugat să facem schimb de geci, pentru că mă temeam să nu fiu ajuns din urmă de Adelin şi de prietenii lui. Credeam că astfel nu mă vor recunoaşte”, şi-a continuat elevul Andrei Trofin depoziţia în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, la judecarea propunerii de arestare.

Elevul de 17 ani se află după gratii din luna aprilie, anul trecut.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/sentinta-cazul-elevului-vaslui-s-a-razbunat-hartuitorii-sai-decis-judecatorii-1_5f084a085163ec4271d77dbe/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,387FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...