23.2 C
Vaslui
sâmbătă, 15 august, 2020

Nelu Tătaru a dezvăluit cele mai intime secrete. În ce sport excela șeful de la Sănătate

Maria Dima

Loading...

3 iulie 2020

Nelu Tătaru a devenit cunoscut în timpul pandemiei de coronavirus, când mai întâi a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, apoi a devenit ministru, pe 26 martie, înlocuindu-l pe chirurgul Victor Costache. care și-a dat demisia.

Despre Nelu Tătaru se știe că s-a născut pe 30 septembrie 1972, la Vaslui, și este Absolvent al Facultăţii de Medicină Generală de la UMF Iaşi (1998). În 2007 a absolvit Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar, iar în 2009 o specializare în endoscopie digestivă, la UMF Iaşi. Din 2011 este doctor în ştiinţe (absolvent al Şcolii Doctorale la UMF Iaşi).

Din 1991 până în 1992 a fost asistent la Spitalul judeţean Vaslui. Din 1998 până în 2000 a fost medic stagiar la Spitalul judeţean Vaslui; medic rezident la Spitalul clinic de urgenţă din Iaşi în perioada 2000-2006; medic chirurg la Spitalul Municipal Huşi, în perioada 2006-2012; director general la Spitalul Municipal Huşi, în perioada 2007-2009; manager la Spitalul Municipal Huşi, în perioada 2009-2010. A fost consilier local în oraşul Huşi (2012) şi preşedinte al PNL Huşi (2011-2012).

Puține se știu despre viața personală a ministrului Sănătății. În timpul pandemiei, familia sa a fost o perioadă foarte grea, mai ales că are un copil de 10 ani. „Eu eram plecat prin teritoriu, se uita la mine, voia să mă atingă, îi era frică. Ar sta lipit de mine când vin acasă, bineînțeles că imi este dor de el. Mă înțelege, înțelege efortul și vrea să se facă doctor.

Soția, răbdare și înțelegere în toată această perioadă. Am încercat să fiu și eu alături de ei, cum au fost și ei lângă mine. Am trecut prin toate focarele, ei au stat în izolare. Cinci săptămâni nu mi-am văzut copilul”, povestea Nelu Tătaru pentru într-un interviu.

În copilărie mergea cu oile și la prășit

Chiar dacă lucrurile nu s-au liniștit în România, ministrul Sănătății și-a făcut timp să vorbească și despre viața sa personală.

„Înainte de a fi ministru, eram un chirurg de 1.200 de cazuri pe an și 900 de intervenții”, povestește Nelu Tătaru în emisiunea „La cină”, realizată de Ionela Năstase și Adi Hădean la Digi 24, în care vorbește și despre pasiunea sa pentru fotbal și spune că unii îl considerau chiar un bun fotbalist.

Ministrul se emoționează când vorbește despre mama lui: „Orice mâncare pregătită de mama mea era cea mai bună mâncare. Nu vă închipuiți cum este în fiecare seară când vorbim pe telefon, ne uităm și pe imagini, discutăm și mă întreabă: care a mai fost viața ta astăzi?” Șeful de la Sănătate mai povestește că în copilărie mergea cu oile, cu cireada de vite, la prășit și la săpat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu

sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Sursa: https://evz.ro/nelu-tataru-a-dezvaluit-cele-mai-intime-secrete-in-ce-sport-excela-seful-de-la-sanatate.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,387FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...