13.4 C
Vaslui
miercuri, 15 iulie, 2020

Juniorii de azi, „stejarii” de mâine: bârlădeanul Sebastian Alexa

De către

Loading...

1 iulie 2020

Pe 7 aprilie, FRR a lansat campania „#Stejarii de mâine Q&A”, prin intermediul căreia a dorit popularizarea juniorilor din categoriile de vârstă U16, U17, U18 și U19 de la diverse cluburi de rugby din țară. Nu pe toți, evident, ci pe cei considerați a fi jucătorii de viitor ai sportului cu balonul oval. La baza acestei campanii stă faptul că, încă din martie, când ne aflam în stare de urgență, competițiile sportive au fost interzise de guvernanți pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 în rândul jucătorilor, antrenorilor, arbitrilor și a spectatorilor. Așa că oficialii FRR au considerat că aceasta este o bună metodă de a-i face pe iubitorii de rugby să păstreze contactul cu sportul, nu direct, ci prin intermediul unor scurte interviuri ale juniorilor.

Astfel, după mai bine de două luni și jumătate de campanie, a venit rândul bârlădeanului Sebastian Alexa să intre în „vizorul” oficialilor FRR și să răspundă la câteva întrebări. După cum se arată în introducerea interviului, sportivul activează la echipa de U16 din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad. Acesta are 16 ani, o înălțime de 1,86 metri și o greutate de 84 de kilograme și joacă atât pe postul de flanker, cât și pe cel de închizător.

Care este eroul tău preferat din sport?

Eben Etzebeth, din Africa de Sud. Este un jucător complet din toate punctele de vedere, foarte dur și un exemplu de urmat în viață.

Spune-mi trei motive pentru care îți place că practici un sport de echipă.

Se creează prietenii care pot dura o viață. Înveți să nu te mai gândești doar la tine și e un sentiment pe care nici nu pot să-l descriu când luptăm împreună pentru a câștiga.

Care e cea mai bună parte în a concura?

Îți dezvolți spiritul competitiv, fapt care te ajută să evoluezi.

Cum faci antrenamentele mai distractive cu colegii tăi?

Antrenamentele sunt distractive în sine, chiar dacă suntem atenți și serioși.

Care este c â ntecul t ă u preferat pe care-l ascul ț i î nainte de meci?

„Ready for war”, cântat de 2 Pac and Eminem.

Care e filmul tău preferat cu tematică sportivă?

„Creed”, un film care pe mine m-a motivat.

Care e citatul preferat din sport?

Campionii nu se nasc în sălile de sport, campionii sunt făcuți din ceea ce au mai adânc sădit în ei, un vis, o chemare.

Cum te face faptul că ești sportiv o persoană mai bună?

Sportul te educă și faci lucruri pe care în viața de zi cu zi nu ai fi avut ocazia să le faci. Asta te face să fii mai bun și mai altruist, mai ales în cazul celor care practică sporturi de echipă.

Cum îți stăpânești emoțiile înaintea unui meci?

Mă gândesc la cei care mă susțin, familia, prieteni, antrenori. În același timp, încerc să-mi motivez echipa.

Dacă ar fi fost să practici un alt sport, care ar fi fost acela?

Kickboxing. L-am practicat până la vârsta de 14 ani.

Cum te-ai descrie într-un singur cuvânt?

Care este antrenorul tău preferat și de ce?

Domnul Daniel Isac, doarece ne este și prieten și antrenor în același timp. Ne ajută mult prin comunicare, plus că tehnicile sale de predare a rugby-ului sunt avansate.

Care e stadionul pe care ți-ar plăcea să ajungi să joci?

Noul nostru Stadion Național „Arcul de Triumf”. Sper să am ocazia să joc în tricoul României.

Care este meciul pe care l-ai jucat și îți amintești cu plăcere? De ce?

Meciul cu CSS Tecuci din acest sezon competițional, jucat la noi acasă. Chiar dacă am pierdut acel meci la diferență de un eseu, a fost un joc frumos.

Care e cel mai tehnic adversar pe care l-ai întâlnit până acum?

Andrei Irimiță de la CSS Unirea Iași este un jucător complet din toate punctele de vedere.

De la debutul campaniei, încă 32 de jucători de la echipele de juniori U16, U17, U18 și U19 din țară au fost prezentați publicului. Este vorba despre echipele CS Aurora Băicoi, CSS Bârlad, CT Dinicu Golescu, CNAV – Dinamo, RC Flamingo, CSS 2 Baia Mare, CSS Tecuci, RC Grivița, ACSOV Pantelimon, CSS Gura Humorului, LPS Focșani, LPS Constanța, CSM București, CSA CSS Steaua, CSS Unirea Iași, LTTV Galați și CS Metrorex.

Printre aceștia se regăsesc și bârlădenii Ovidiu Neagu și Toma Mîrzac. Primul a fost component al României U18 XV la Campionatul European de la Kaliningrad și al României U18 7’s la Europeanul de la Gdansk din 2019. Ovidiu Neagu este mijlocaș la deschidere la CSS Bârlad U19 și la echipa de seniori RC Bârlad, pentru care a fost integralist în toate cele șapte meciuri disputate în Divizia Națională de Seniori din turul sezonului 2019-2020. Tot anul trecut, jucătorul care are acum 19 ani (1,79 m și 73 kg) a evoluat pentru România U23 în meciurile de pregătire cu England Counties.

Campion național en-titre la U18 cu CSS Bârlad, Toma Mârzac este în prezent component al României U18. Jucătorul în vârstă de 18 ani, care evoluează pe postul de centru (1,76 m și 81 kg), a fost unul dintre cei nouă sportivi care au beneficiat anul trecut de curs de pregătire la cea mai importantă academie de rugby privată, respectiv International Rugby Academy of New Zealand (IRANZ), oferit de Fundația Education Through Rugby.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2020/07/juniorii-de-azi-stejarii-de-maine-barladeanul-sebastian-alexa/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,232FaniÎmi place
212CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...