13.4 C
Vaslui
miercuri, 15 iulie, 2020

Vaslui: Primarul Vasile Pavăl a făcut apel la reluarea treptată a activităţilor culturale şi sportive

2020-06-05 14:07:42

Loading...

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a făcut apel, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, la reluarea treptată a activităţilor culturale şi sportive, care să se desfăşoare cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie.

El a transmis că atât populaţia, cât şi autorităţile au traversat o perioadă dificilă, dar toată lumea trebuie să se implice pentru reluarea activităţii la parametri normali, deoarece „există viaţă” şi după criza sanitară generată de răspândirea coronavirusului.

„Trebuie să ieşim la suprafaţă. Am constatat un lucru şi o spun cu mare responsabilitate, parcă ne-am obişnuit să stăm pe dedesubt şi ieşirea la suprafaţă este din ce în ce mai grea. În ce priveşte activitatea culturală, cea cu copiii, e din ce în ce mai greu. Măi, oameni buni, ne-au dat voie cu spectacole cu maximum 500 de persoane, punem mască, ne protejăm, copiii trebuie să iasă pe scenă, să se ducă să se joace cu mingea. Cine îi opreşte? Vedeţi vreo mişcare de genul acesta în oraş? Nimic. Am pierdut o mulţime de acţiuni culturale, dar ce facem, mergem în continuare aşa? (…) Trebuie să reluăm tot ce înseamnă mişcare în acest oraş, bineînţeles, cu măsurile de protecţie impuse. E mai uşor să spunem că nu ni se dă voie şi să stăm, dar drama acestor copii, care au stat două luni şi ceva în case, care termină şcoala şi nu s-au mai întâlnit cu colegii, nu va fi uitată uşor”, a spus Vasile Pavăl.

Primarul susţine că a discutat cu conducerea Clubului Elevilor şi cu profesorii de la cercurile şcolare, astfel încât să fie organizate o serie de activităţi pentru copii, dar şi cu reprezentanţii Direcţiei de Cultură şi Sport din cadrul primăriei, în vederea pregătirii de manifestări culturale şi recreative din perioada de vară, cu respectarea regulilor de protecţie şi distanţare stabilite de autorităţile centrale.

Vasile Pavăl a afirmat că, în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, Primăria Vaslui a continuat activităţile curente, chiar dacă o parte dintre acestea au fost mutate în mediul online, şi a dat asigurări că majoritatea investiţiilor derulate de primărie nu au avut de suferit.

La nivelul municipiului Vaslui, cheltuielile legate de criza coronavirusului s-au ridicat la peste un milion de lei, primarul susţinând că, pe ansamblu, municipalitatea a gestionat bine situaţia, mai ales că numărul cazurilor de infectare nu a fost foarte mare. AGERPRES /(A, AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: https://www.agerpres.ro/administratie/2020/06/05/vaslui-primarul-vasile-paval-a-facut-apel-la-reluarea-treptata-a-activitatilor-culturale-si-sportive–518232

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,232FaniÎmi place
212CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...