21.1 C
Vaslui
duminică, 5 iulie, 2020

Comunicat de presă – IGPF

2020-06-02 14:21:29

Loading...

Persoane implicate în contrabandă, cercetate în stare de arest preventiv

În continuarea cercetărilor efectuate în cazul de contrabandă de la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au mai descoperit alte 8.350 pachete de ţigări de contrabandă. Trei din persoanele implicate au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de alţi doi suspecţi a fost luată măsura arestului la domiciliu de către instanţa de judecată.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni punctuale, bunuri de contrabandă în valoare totală de 1.359.100 lei, constând în aproximativ 52.460 de pachete cu ţigări de diferite mărci, 1.230 kg de esenţe aromatice pentru narghilea şi 74 litri de băuturi alcoolice.

În cauză, poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi efectuează cercetări, faţă de cinci bărbaţi, cu cetăţenie română şi R. Moldova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cei cinci bărbaţi au fost prezentaţi în data de 31 mai a.c. în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huşi a admis propunerea procurorului de caz şi a emis pentru trei dintre bărbaţii implicaţi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar pentru ceilalţi doi suspecţi, măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Cu ocazia continuării cercetărilor, poliţiştii de frontieră au mai identificat în localitatea de frontieră Râşeşti o altă remorcă parcată, asupra căreia exista suspiciunea că ar fi depozitate ţigări de contrabandă. În data de 1 iunie a.c., remorca în cauză, proprietatea lui M.T., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, a fost percheziţionată, iar colegii noştri au descoperit, ambalate în colete şi în sacoşe de rafie, 8.350 pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor descoperite, în valoare totală de 167.000 lei, precum şi indisponibilizarea la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a remorcii, în valoare de 7.350 lei.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/iasi/i-persoane-implicate-in-contrabanda-cercetate-in-stare-de-arest-preventiv-20347.html

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/06/02/comunicat-de-presa-igpf–515969

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,201FaniÎmi place
211CititoriConectați-vă

Robo Știri

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...

Primăria Vaslui – ÎN ATENȚIA AGENȚILOR ECONOMICI CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE COMERȚ

În conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19, persoanelor peste 65 de ani le este permisă ieșirea din domiciliu...