20 C
Vaslui
duminică, 5 iulie, 2020

Bunuri de contrabandă în valoare de aproape 1,4 milioane lei, oprite la frontiera de est

De către

Loading...

2 iunie 2020

Pe 29 mai, pentru întregirea probatoriului într-un dosar penal aflat în lucru, în care sunt cercetate fapte de contrabandă, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au organizat și desfășurat o acțiune punctuală pentru prevenirea și combaterea contrabandei în zona de responsabilitate.

În cadrul acțiunii desfășurate, în jurul orei 18.00, au identificat în trafic, pe sensul de intrare în țară din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, o autoutilitară înmatriculată în R. Moldova. Autovehiculul aflat în atenție a fost monitorizat, ocazie cu care s-a constatat că a oprit într-o parcare de pe raza localității de frontieră Rîșești. În această parcare, din autoutilitară au fost descărcate mai multe colete și încărcate în remorca unui autocar înmatriculat în România, staționat în aceeași parcare.

În jurul orei 02.00, autocarul în cauză, condus de M.T., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, a fost oprit la intrarea în municipiul Huși și condus la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui pentru efectuarea unui control amănunțit. În urma acestuia, polițiștii de frontieră au descoperit, în coletele transportate, ascunse și nedeclarate, 25.999 pachete de țigări de diferite mărci, 1.230 kg de esențe aromatice pentru narghilea și 74 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Pentru clarificarea unor aspecte de interes operativ, în data de 30 mai, în jurul orei 07.30, polițiștii de frontieră, însoțiți de M.T., s-au deplasat în aceeași parcare din localitatea Rîșești, unde a fost identificat un alt autocar staționat. În urma controlului efectuat asupra acestuia au mai fost descoperite în coletele transportate, 26.470 pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.

Cu privire la cele constatate, M.T. a declarat că bunurile de contrabandă îî aparțin și că urmau să fie comercializate pe piața neagră din Paris. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor descoperite, în valoare totală de 1.359.100 lei, precum și indisponibilizarea la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a celor două autocare și remorcii, în valoare totală de 488.640 lei.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în privința lui M.T. și a altor patru bărbați de cetățenie română și R. Moldova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate și a împrejurărilor în care au fost săvârșite faptele.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2020/06/bunuri-de-contrabanda-in-valoare-de-aproape-14-milioane-lei-oprite-la-frontiera-de-est/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,201FaniÎmi place
211CititoriConectați-vă

Robo Știri

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...

Primăria Vaslui – ÎN ATENȚIA AGENȚILOR ECONOMICI CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE COMERȚ

În conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19, persoanelor peste 65 de ani le este permisă ieșirea din domiciliu...