20 C
Vaslui
duminică, 5 iulie, 2020

Academia Română a donat 50 de tablete elevilor cu merite deosebite din Vaslui

O delegaţie a Academiei Române a donat, vineri, 100 de tablete performante copiilor fără resurse materiale, dar cu merite deosebite la învăţătură din judeţele Vaslui și Galați.

Loading...

Elevii respectivi au performanţe notabile la învăţătură, sunt olimpici la faze judeţene, regionale şi naţionale sau premianţi la diverse concursuri de fizică, chimie, creativitate ştiinţifică, tehnologie, ştiinţe ale agriculturii, literatură, istorie, limbi străine.

Toţi provin exclusiv din zone rurale şi au fost selectaţi cu ajutorul Inspectoratelor Şcolare din cele două judeţe. În judeţulVaslui, elevii provin din localităţile: Costeşti, Vladia, Văleni, Lipovăţ, Muntenii de Sus, Tanacu, Tăcuta, Boţeşti, Gîrceni, Ivăneşti, Valea Mare, Laza, Poieneşti, Fâstâci, Rebricea, Zorleni, Perieni, Şuletea, Blăgeşti, Bogdăniţa, Pădureni, Hoceni, Vetrişoaia, Ghermăneşti, Pogăneşti.

Tabletele oferite elevilor au trafic Internet inclus de 10 GB lunar, timp de doi ani, arată Academia Română într-un comunicat.

Donaţia Academiei Române doreşte „a fi un gest simbolic, de avertizare asupra situaţiei precare a infrastructurii tehnologice din şcolile româneşti şi de semnalizare a inegalităţii de şanse pentru elevii din mediul rural”, precizează reprezentanţii Academiei.

„Am încercat să tragem un semnal de alarmă că în judeţele ţării sunt mulţi tineri talentaţi, care nu au posibilitatea să urmărească cursurile online, neavând instrumentele necesare pentru acest lucru. Şi din resursele noastre, ale Academiei Române, am cumpărat 100 de tablete, sigur, cu toate facilităţile necesare pentru a fi conectate la Internet”, afirmă, potrivit comunicatului, academicianul Ioan Dumitrache, secretar general al Academiei Române şi iniţiator al acestui demers.

Ceremoniile de înmânare a tabletelor s-au desfăşurat la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” din Bârlad şi Colegiul Naţional „Cuza Vodă” din Huşi. Tabletele au fost oferite de o delegaţie a Academiei Române formată din Bogdan Cristea, şef Serviciu Cancelarie, Firicel Mone, şef Serviciu IT, şi Arin Dondera, juristul Fundaţiei „Patrimoniu” a Academiei Române.

Sursa: http://www.ziaruldevaslui.ro/academia-romana-a-donat-50-de-tablete-elevilor-cu-merite-deosebite-din-vaslui/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,201FaniÎmi place
211CititoriConectați-vă

Robo Știri

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...

Primăria Vaslui – ÎN ATENȚIA AGENȚILOR ECONOMICI CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE COMERȚ

În conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19, persoanelor peste 65 de ani le este permisă ieșirea din domiciliu...