21.1 C
Vaslui
duminică, 5 iulie, 2020

Şcoala în pandemie. Cum s-au mobilizat autorităţile din Vaslui pentru a primi elevii în clase, după două luni de pauză

29 mai 2020, 14:46

Loading...

O mobilizare impresionantă s-a înregistrat în ultimele zile în judeţul Vaslui pentru a pregăti sălile de clasă elevilor din anii terminali, care din 2 iunie se vor întoarce la cursuri.

Vasluiul este judeţul care înregistrează unul dintre cele mai mari procente din ţară în privinţa elevilor care şi-au anunţat prezenţa la şcoală în perioada 2-12 iunie.

73% dintre elevii de clasa a VIII-a (mai exact, 2.994 de elevi din totalul de 4.059 elevi înscrişi în anul terminal de gimnaziu în judeţul Vaslui) şi 75% de elevi de clasa a XII-a (2.3010 din totalul de 3.042) şi-au anunţat prezenţa la cursurile premergătoare examenelor naţionale.

Pentru pregătirea efectivă a elevilor sunt implicate 785 de cadre didactice (profesorii disciplinelor de examen). Pe lângă acestea, va participa întreg personalul nedidactic din şcoli, precum şi profesori de la alte catedre, astfel încât să se poată asigura supravegherea elevilor pe toată durata şederii în sălile de clasă.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, de la intrarea în şcoală până la ieşire, elevii vor avea un traseu exact, potrivit noilor protocoale.

În toate şcolile din Vaslui, în ultimele zile s-a lucrat ”în foc continuu” pentru a pune la punct toate detaliile astfel încât elevii să fie primiţi în condiţii de siguranţă. O mobilizare extraordinară, spun reprezentanţii ISJ, înregistrată nu doar în şcolile din mediul urban sau comunele mari, ci şi în cele mai îndepărtate colţuri ale judeţului.

Din fonduri proprii sau cu sprijinul consiliilor locale, în toate şcolile au fost achiziţionate dezinfectante, măşti de protecţie, termoschenere pentru a lua temperatura elevilor etc. Traseele pe care se vor deplasa elevii au fost marcate cu autocolante. În fiecare clasă vor participa la cursuri cel mult zece elevi. În unele şcoli, s-au stabilit inclusiv locul elevilor în bănci cu etichete nominale.

„Noi sperăm să nu apară probleme, deoarece s-a muncit foarte mult pentru a pregăti şcolile pentru această perioadă excepţională în care se vor desfăşura cursurile cu elevii din anii terminali. Nu pot decât să mulţumesc tututor directorilor, profesorilor, întregului personal din unităţile de învăţământ, primarilor, care au înţeles că trebuie să-şi unească eforturile pentru ca elevii să fie primiţi în sălile de clasă în condiţii de siguranţă”, a precizat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Începând de marţi, 2 iunie, în toate şcolile elevii vor fi supravegheaţi de cadre medicale. Dacă în oraşe cadrele medicale din cadrul cabinetelor şcolare vor fi cei care îi vor monitoriza pe elevi, în mediul rural, primarii au apelat la sprijinul medicilor de familie şi asistenţilor medicali comunitari.

Potrivit reprezentaţilor ISJ Vaslui, pe lângă pregătirea propriu-zisă la disciplinele de examen, profesorii, diriginţii se vor axa şi pe pregătirea psihologică a elevilor.

„Eu consider foarte utilă această pregătire pentru examen, deşi au fost discuţii pe seama oportunităţii el. Consider că este benefică, în primul rând pentru că elevii au de trecut un prag psihologic. Vin la şcoală după o perioadă lungă în care au stat numai în casă. Trebuie să se obişnuiască cu aceste condiţii excepţionale, cu distanţarea din sălile de clasă, cu toate celelalte măsuri luate pentru siguranţa lor. Este un impact psihologic deosebit asupra lor şi de aceea profesorii vor pune foarte mult accent pe pregătirea lor psihologică ”, a completat inspectorul general Gabriela Plăcintă.

Vizionez mai târziu

Imagini din aceeasi galerie

Distribuie imaginea

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/Scoala-pandemie-s-au-mobilizat-autoritatile-vaslui-primi-elevii-clase-doua-luni-pauza-1_5ed0c2855163ec4271458c8e/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,201FaniÎmi place
211CititoriConectați-vă

Robo Știri

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...

Primăria Vaslui – ÎN ATENȚIA AGENȚILOR ECONOMICI CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE COMERȚ

În conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19, persoanelor peste 65 de ani le este permisă ieșirea din domiciliu...