fbpx
5 C
Vaslui
vineri, 22 ianuarie, 2021

Echipa de roboticã a Colegiului Codreanu confectioneazã viziere pe care le doneazã medicilor!

AJUTOR…În aceste zile de izolare la domiciliu si cu scolile închise, Echipa de Inorogi ai Cercului de Roboticã de la Colegiul „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad au acceptat provocarea propusã de Asociatia „Natie Prin Educatie” si s-au mobilizat astfel încât sã poatã ajuta cadrele medicale. Începând cu 31 martie, au donat mai mute viziere, confectionate de elevi, cu ajutorul profesorilor Andrei Iosub (informaticã) si Cãtãlin Anghelutã (fizicã). Au donat 10 viziere la câteva cabinete de medici de familie, 15 viziere la Sectia Radiologie a spitaluluii din Bârlad si alte 15 viziere, pe 7 aprilie, de Ziua Mondialã a Sãnãtãtii la Centrul de Permanentã din localitate.

Loading...

Profesorul Cãtãlin Anghelutã, împreunã cu profesorul Andrei Iosub, ajutat de fiica sa,Tamara Iosub, elevã în clasa a VIII-a a Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu” au cumpãrat, din banii proprii ai membrilor echipei Inorg Team RO 152, materialele necesare pentru viziere. „Am început prin a printa modele de viziere propuse de cei de la Prusa, dupã care am reproiectat un model inspirat de acela. Pânã în prezent, am reusit sã asamblãm circa 40 viziere pe care ulterior le-am donat cadrelor medicale. A fost dorinta noastrã sã ajutãm prin confectionarea vizierelor, pe care mai apoi sã le donãm cadrelor medicale din orasul nostru! Suntem mai uniti ca niciodatã pentru a ajuta comunitatea în care trãim.”, a precizat profesorul Cãtãlin Anghelutã. Totul se face de la distantã, prin videoconferinte, elevii nefiind expusi niciunui pericol de contaminare.

„Inorogii sprijinã comunitatea din care fac parte. Pe 7 aprilie, de Ziua Mondialã a Sãnãtãtii, echipa de roboticã INOROG RO152 a donat viziere realizate de inorogi medicilor si asistentelor medicale de la Centrul de Permanentã al municipiului Bârlad. Chiar dacã nu le putem fi alãturi fizic, suntem mereu cu gândul si cu sufletul la ei, la eroii nostri, la îngerii nostri pãzitori, si anume, la cadrele medicale! În astfel de momente, ele duc pe umeri cele mai grele încercãri, cele mai importante decizii în ceea ce priveste atât vietile noastre, cât si ale lor! De la primul caz al acestei pandemii, pentru cei mai multi dintre medici, spitalul a devenit: ACASã! Sunt acolo 24 de ore din 24, timp în care trateazã si îngrijesc bolnavii, iar pentru asta le multumim si le suntem extraordinar de recunoscãtori! Noi, echipa Inorog, vã sustinem neconditionat, credem în voi, în efortul vostru si, cel mai important, stãm în casele noastre! Avem încredere cã împreunã vom trece peste acest obstacol asa cum am mai fãcut-o de nenumãrate ori!”, au postat elevii si profesorii lor de la Cercul de Roboticã <> din cadrul Colegiului Codreanu Bârlad, pe pagina lor de socializare.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/echipa-de-robotica-a-colegiului-codreanu-confectioneaza-viziere-pe-care-le-doneaza-medicilor

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,683FaniÎmi place
227CititoriConectați-vă

Robo Știri