12.4 C
Vaslui
sâmbătă, 30 mai, 2020

Comunicat de presă – Instituţia Prefectului – Judeţul Vaslui

2020-04-06 17:14:13

Loading...

Informare de presă privind situaţia COVID-19 în judeţul Vaslui

În contextul informării privind situaţia generată de răspândirea virusului COVID-19, vă aducem la cunoştinţă că în data de 06 aprilie 2020, la nivelul judeţului Vaslui sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică Vaslui: 2608 de persoane aflate în izolare la domiciliu, 55 de persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore, au ieşit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore un număr de 409 de persoane, iar în carantină instituţionalizată se află în prezent 553 de persoane, 182 de persoane carantinate în ultimele 24 de ore, nicio persoană nu a ieşit din carantină în ultimele 24 de ore şi 14 cazuri confirmate cu noul coronavirus.

Poliţiştii vasluieni continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgenţă prin verificarea persoanelor şi societăţilor comerciale dar şi fluidizarea traficului rutier precum şi prin escortarea autovehiculelor care tranzitează judeţul Vaslui cu persoane care părăsesc ţara sau urmează să intre în carantină.

De asemenea, patrule mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare.

Ieri 05 aprilie 2020, 260 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.700 de persoane şi peste 630 locaţii de izolare/carantinare, precum şi 150 de societăţi comerciale/PFA.

Faţă de persoanele care nu au respectat măsurile privind restricţionarea circulaţiei au fost aplicate 255 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 610.130 lei. Poliţiştii au dispus plasarea în carantină instituţionalizată, sub pază, pentru următoarele 14 zile, faţă de o persoană care nu a respectat măsura izolării. Faţă de aceasta a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus şi pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă, în decursul zilelor de 04 – 05 aprilie 2020 a executat 68 de misiuni, a folosit 187 efective, s-au constatat 34 de contravenţii pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr . 3/ 2020 şi au fost aplicate sancţiuni în valoare de 57.000 lei.

Având în vedere Hotărârea nr. 11 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui privind adoptarea măsurii de protejare a populaţiei împotriva răspândirii infecţiei cu COVID-19 pe teritoriul judeţului Vaslui, REAMINTIM că începând de ASTĂZI 06 aprilie 2020, se impune pentru toţi cetăţenii judeţului Vaslui purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice, precum spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere, gări, autogări etc.

Aceste mijloace sunt menite să-i protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

RUGĂM cetăţenii să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Informaţii legate de COVID -19 puteţi primi şi la numărul de telefon – serviciu de permanenţă al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui – 0725.218.672.

Cancelaria Prefectului Vaslui

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2020/04/06/comunicat-de-presa-institutia-prefectului-judetul-vaslui–481927

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,107FaniÎmi place
204CititoriConectați-vă

Robo Știri

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...

Primăria Vaslui – ÎN ATENȚIA AGENȚILOR ECONOMICI CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE COMERȚ

În conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19, persoanelor peste 65 de ani le este permisă ieșirea din domiciliu...